Haber Detayı
17 Aralık 2020 - Perşembe 09:06 Bu haber 6540 kez okundu
 
SAMSUN'DA OLTA AVCILARI İSYAN EDİYOR
Samsun'da avlanacak uygun yer bulmakta zorlanan amatör olta avcıları Trol'lerin yasal gerekliliğinden küçük ebatlarda balık avlandığını ve bu balıkların tezgahlarda satılıp denetlenmediğini iddia ederek sosyal medya hesapları üzerinden isyan ediyor.
GÜNDEM Haberi
SAMSUN'DA OLTA AVCILARI İSYAN EDİYOR

Samsundan haberler - Samsun haber

Samsun'da avlanacak uygun yer bulmakta zorlanan amatör olta avcıları Trol'lerin yasal gerekliliğinden küçük ebatlarda balık avladığını ve bu balıkların tezgahlarda satılıp denetlenmediğini iddia ederek sosyal medya hesapları üzerinden ve oluşturdukları olta avcıları gruplarından isyan ediyor.

YA YALAN SÖYLÜYOR YA DA DENETLEMİYOR

 

Özellikle Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç'un, "Bol miktarda hamsi var denizde. Balıkçılar olarak memnunuz ancak boyu henüz çok büyük değil. Bu sebeple hamsi tutmakda zorlanıyoruz" açıklamalarının yalan olduğunu ya da üyelerrini denetlemediğini savunan amatör olta balıkçıları deniz kenarında kovalarımızdaki üç beş balığın ebatını ölçenler tezgahları neden denetlemiyor. Hamsilerde diğer balıklarda ebatların altında avlanarak tezgahlarda satılıyor şeklinde şerzenişte bulundu. 

 

OLTA AVCILARI TEZGAHLARI İFŞA EDİYOR

 

Amatör olta balıkçıları Samsun'da bulunan balık tezgahlarında ebatı küçük olarak yakalandiğını ve satıldığını iddia ettikleri balıkların fotoğraflarını çekerek sosyal medya hesaplarında paylaşıyor ve bu durumu kendilerince ifşa ediyor. Olta avcıları yasal gerekliliğin altında olduğunu düşündükleri boyutlarda balıkların tezgahlarda rahatlıkla satılabilmesinden rahatsız ve denetimlerin yetersiz olduğunu savunuyor. 

 

ATIF MALKOÇ NE DEMİŞTİ

Av sezonunun sadece balıkçıların yüzünü güldürmediğini, ihracatçısından balık unu ve yağı fabrikalarına kadar herkesin sezondan memnun olduğunu vurgulayan Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, deniz suyu sıcaklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinin ise hamsinin açıktan gitmesine yol açtığını anlattı.

Deniz suyunun 16-17 derece civarında bulunduğunu belirten Malkoç, sıcaklığın bu dönemde 9-10 derece olması gerektiğine işaret etti.

Malkoç, tezgahlarda yapılan balık satışından memnun olduklarını vurgulayan, "Bereketli bir sezon geçiriyoruz. Deniz suyu sıcaklığı istenilen seviyeye düşmemesine rağmen hamsi avlamayı sürdürüyoruz. Bol miktarda hamsi var denizde. Balıkçılar olarak memnunuz ancak boyu henüz çok büyük değil." diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'DA, OLTA, AVCILARI, İSYAN, EDİYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı