Haber Detayı
28 Nisan 2021 - Çarşamba 07:42 Bu haber 1107 kez okundu
 
SAMSUN'DA LARVA TEMİZLİĞİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha rahat bir yaz sezonu geçirmesi amacıyla dere ve ırmak kenarlarında larva, sivrisinek ve haşere ilaçlama çalışması yaptı.
- Haberi
SAMSUN'DA LARVA TEMİZLİĞİ

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından havaların ısınmaya başlaması ile birlikte karasinek, sivrisinek ve çeşitli haşerelerin üreme alanlarındaki ilaçlama çalışmalarına hız verildiği bildirildi.

Sivrisinek ve karasineğin üreme odakları olan durgun sular, su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, üstü açık ve kapalı kanallarda düzenli olarak ilaçlama yapan belediye ekiplerinin, yıl boyunca Tekkeköy, İlkadım, Canik ve Atakum ilçelerindeki 34 kanalda termal sisleme çalışması, 51 kanal ve 24 derede ise larva çalışması gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada, sivrisinek üreme alanlarında biyolojik ilaçlama ile diğer canlılara zarar vermeyen ekiplerin kışın yapılan temizlik ve ilaçlama çalışmasını baharın gelmesiyle birlikte de aynı şekilde yürüttüğü ifade edildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'DA, LARVA, TEMİZLİĞİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı