Haber Detayı
12 Ekim 2020 - Pazartesi 11:02 Bu haber 1967 kez okundu
 
SAMSUN'DA EKMEKTE FİYAT KARGAŞASI samsun haber samsundan haberler samsundanhaberler samsunhaberleri samsunhaber samsunekmek samsunekmekfiyatı
Samsun'da ekmeğe zam talebinde bulunan Fırıncılar Odası'nın kararı açıklanmadan bazı fırıncılarda yeni, bazılarında da eski fiyattan satış yapılması kafaları karıştırdı.
GÜNDEM Haberi
SAMSUN'DA EKMEKTE FİYAT KARGAŞASI samsun haber samsundan haberler samsundanhaberler samsunhaberleri samsunhaber samsunekmek samsunekmekfiyatı

Samsun'da un fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek zam talebinde bulunan Fırıncılar Odası'nın kararı kamuoyuyla paylaşmadan bazı fırınlarda ekmek yeni, bazılarında ise eski fiyattan satıldı.

 

ZAM TALEBİNİ DOĞRULAMIŞTI

Önceki gün İHA'ya açıklama yapan Fırıncılar Odası zam talebiyle ilgili olarak kararı beklediklerini belirtmiş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler de zam talebini doğrulamıştı.

 

FARKLI FİYATTAN EKMEK SATIŞI

Bu karmaşa içinde, fırıncılar arasında farklı satışlar gerçekleşti. Bazı fırınlar üç gün öncesinden ekmeği 200 gramı 1 lira 50 kuruştan satışa çıkarırken, bazı fırınlar dün 200 gram ekmeği 1 lira 25 kuruş olan eski fiyatı uyguladı.

Bu arada, bu açıklamalara rağmen bazı  fırınlara ulaştırılan fiyat listesinde 10 Ekim'den itibaren uygulanacağı ifadesinin yer alması,  "Karar verilmiş, başka ne kararı bekliyorlar" şaşkınlığını yarattı.

 

ZAM KARARINI İPTAL ETMİŞTİ

Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı daha önceki ekmek zammı kararını reddetmişti. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'DA, EKMEKTE, FİYAT, KARGAŞASI, samsun, haber, samsundan, haberler, samsundanhaberler, samsunhaberleri, samsunhaber, samsunekmek, samsunekmekfiyatı,
Yorumlar
Haber Yazılımı