Haber Detayı
17 Aralık 2020 - Perşembe 11:02 Bu haber 1723 kez okundu
 
SAMSUN'DA DEVLET HASTANELERİNDE YER YOK ÖZEL HASTAHANELERİN ODA FİYATLARI İSE DUDAK UÇUKLATIYOR.
Özel hastaneler, Sağlık Bakanlığı’nın talimatına rağmen 250 liralık korona testi için 500-600 lira talep etmeye devam ederken kamu hastanelerinde yer kalmayınca çareyi özelde arayan ağır corona hastalarına fahiş faturalar çıkıyor. Özel hastanelerin geceliği 1750 TL ile 10 bin TL arasında değişiyor.
- Haberi
SAMSUN'DA DEVLET HASTANELERİNDE YER YOK ÖZEL HASTAHANELERİN ODA FİYATLARI İSE DUDAK UÇUKLATIYOR.

 

Türkiye'de günlük vaka sayısının 30 binlere ulaşmasıyla birlikte kamu ve özel hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle alarm verilmeye başladı. Özel hastanelerin bir gecelik yatış için istediği ücretler dudak uçuklatırken genel olarak sadece oda için 1750 TL'den 10 bin TL'ye kadar ücret isteniyor.

Samsun'da hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle devlet hastaneleri ek binalar yapmaya devam ederken özel hastanelerde fiyat arttırmaya ve hasta seçmeye devam ediyor. Samsun'da hizmet vermekte olan özel hastanelerde şuanda gecelik yatış ücreti 1750 TL'den başlıyor ve yukarı doğru çıkıyor. Ayrıca yoğun bakım ünitelerinde yer olmadığı belirtilerek hasta seçiliyor. 

 

HASTA KABUL ETMİYORLAR VEYA SEÇİM YAPIYORLAR

Türk Tabipler Birliği de bazı özel hastanelerin salgını fırsat bilerek fiyat artışına gittiklerini duyurdu. Açıklamada “Acil servisler dolu iken ve 112 acil hastalar için yer ararken özel hastanelerin birçoğu COVID-19 hastası kabul etmemekte veya sadece seçili hasta kabul etmektedirler” denildi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'DA, DEVLET, HASTANELERİNDE, YER, YOK, ÖZEL, HASTAHANELERİN, ODA, FİYATLARI, İSE, DUDAK, UÇUKLATIYOR.,
Yorumlar
Haber Yazılımı