Haber Detayı
30 Mart 2021 - Salı 12:41 Bu haber 1456 kez okundu
 
SAMSUN'DA BÜYÜK MUHTARLAR BULUŞMASI
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, muhtarların terörle mücadelede ve önemli olaylarda görev aldıklarını belirterek, beraberlik ruhundan vazgeçilmeyeceğini belirtti.
GÜNDEM Haberi
SAMSUN'DA BÜYÜK MUHTARLAR BULUŞMASI

Samsun haber - Samsundan haberler

 

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, muhtarların yaşamda önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Birlik ve beraberlik ruhundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bizi yıkmak isteyenlere pabuç bırakmayacağız” dedi.

 

TÜRKİYE MUHTARLARI İLE EL ELE

 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından “Hepimiz Birlikteyiz, Türkiye İçin Görevdeyiz” sloganı ile başlatılan ‘Türkiye Muhtarları El Ele’ projesinin ilk etabı programı gerçekleştirildi.

 

“KOL KOLA ÇALIŞIYORUZ”

 

Projenin öneminin altını çizen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Muhtarlarımız vali, kaymakam ve şimdi olmayan nahiye müdürü (bucak) gibi mülki sistemin ayrılmaz birer parçasıdır. Ve muhtarlarımız varlıklarını her zaman zor anlarda belli eder. Sel ve deprem felaketi gibi durumlarda veya birine yardım edileceği elinden tutulacağı zamanlarda muhatlarımızın kıymetini daha iyi anlarız. Ülkemizin baş başa kaldığı maalesef terörle mücadele ederken de onların varlığını daha iyi anlarız. Onlar devletimizin birer temsilcileri olarak dimdik doğuda, güneydoğuda, kuzeyde ve güneyde batıda dururlar. Pandemi döneminde de muhtarlarımızla kol kola çalışıyoruz. Onlarla birlikte mücadele ediyoruz. Muhtarlarımız, vefa gruplarında, filyasyon ekiplerinin içinde karantina kontrollerinde ve aşılama çalışmalarında görev alıyor. Kendilerine müteşekkiriz. Teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik ruhundan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bizi yıkmak isteyenlere pabuç bırakmayacağız. Bu hep birlikte olacak” dedi.

 

WhatsApp Image 2021 03 30 at 14.21.46 1 Ana Manşet

 

“İstiklal ‘in tapusu Samsun’da bu projenin başlamış olması memnuniyet verici” diyen İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Muhtarlar Dairesi Başkanı Ahmet Dalkıran, “Ülkenin dört bir yanında görev yapan muhtarlarımızın bir arada olması birlik ve beraberlik içerisinde böylesine önemli bir proje ile birlikte yeni beraberlikle projeyi sürdürme gayretindeyiz. 2015 yılında kurulan muhtarlar daire başkanlığı ile birlikte muhtarlık müessisin güçlendirilmesi amacında çok önemli adımlar atıldı. Bu başkanlığın kurulmasını önemsiyorum. Hem merkezi idare ile muhtarlarımız arasında etkili iletişim koordinasyonun kurulması ve bunun daha ileriye götürülmesi noktasında başkanlık olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

WhatsApp Image 2021 03 30 at 14.21.46 Ana Manşet

 

MİLLET SEVDALISIYIZ

 

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Kültürün ve toplumsal hayatın yapı taşı halk ve devlet arasındaki en önemli görev muhtarlardır. Vatandaşların ihtiyaçları halinde çaldıkları kapı bizler olmuşuzdur. Bizler sadece görev tanımımızda belirtilen işlerin sahipleri değil, Her birimiz kayıtsız şartsız üstün tutan vatanımızın çıkarlarını canımızdan bile üstün tutan, millet sevdalılarıyız. Projemizin ilk açılış toplantısını pandemi kurallarına uyarak yapıyoruz. Görevi başında bu amansız mücadele için hayatını kaybeden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

WhatsApp Image 2021 03 30 at 14.21.45 2 Ana Manşet

 

BİRLİKTELİK VURGUSU

 

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Şanlı tarihimiz bize milli milli ve beraberlikle neler yapılacağını göstermektedir. Düşman her zaman bu milli birliğimizi kullanarak, içten ve dıştan kumpaslar kurmuş ve birçok alanda saldırmıştır. Tarih buna olaylarla şahittir. Şimdi ecdadımızın bize miras bıraktığı şanlı bayrağımızı, cennet vatanımızı aziz Türk milleti önderliğinde 2023, 2053, 2071 hedeflerine yine milli birlik ve beraberlikle var gücümüzle, çalışarak ulaştıracağız. Bizler de bu cennet vatanı evlatlarımıza en güzel şekilde bırakmaya çalışacağız.”

 

WhatsApp Image 2021 03 30 at 14.21.44 2 Ana Manşet

 

YOĞUN KATILIM

 

Programa ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, STK temsilcileri, iş insanlar ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen muhtarlar katıldı.
Toplantının ardından Samsun Valisi ve protokol üyeleri diğer illerden gelen yöresel ürünlerin tanıtıldığı stantları gezerek, ürünler hakkında bilgi aldılar.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'DA, BÜYÜK, MUHTARLAR, BULUŞMASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı