Haber Detayı
02 Aralık 2020 - Çarşamba 08:55 Bu haber 2426 kez okundu
 
SAMSUN'DA BELEDİYE İŞÇİSİNDEN BÜYÜK VURGUN İLKADIM BELEDİYESİ'NDE VURGUN
Samsun'da İlkadım İlçe Belediyesinde bir işçinin, personel maaşlarından her ay bir miktar parayı kendi banka hesabına geçirerek, 16 ayda 868 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.
ASAYİŞ Haberi
SAMSUN'DA BELEDİYE İŞÇİSİNDEN BÜYÜK VURGUN İLKADIM BELEDİYESİ'NDE VURGUN

İlkadım Belediyesi'nde İnsan Kaynakları biriminde personel maaşları ile ilgili evrakları düzenleyen bir çalışanın, personel maaşlarından her ay kendi hesabına para aktarımı yaparak toplam 868 bin lirayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Tam 16 aydır sürdüğü gündeme gelen vurgun olayı, maaşları yatıran bankanın şahsın banka hesaplarında yaşanan yüksek para hareketliliğinden şüphelenmesi üzerine ortaya çıktı.

İTİRAF ETTİ

Bankanın, para hareketliliği üzerine İlkadım Belediyesi'ne bilgi verdiği, belediyenin ise bu ihbar üzerine harekete geçerek, toplam 868 bin lirayı zimmetine geçirdiği gündeme gelen personeli sıkıştırarak olayı itiraf etmesini sağladığı öğrenildi. 

İLKADIM BELEDİYESİ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gündeme gelen 868 bin liralık zimmete para geçirme olayının ortaya çıkması üzerine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın idari soruşturma talimatı verdiği ve söz konusu personeli açığa aldırdığı bildirildi.

NECATTİN DEMİRTAŞ MALLARINA TEDBİR KOYDURTTU

İlkadım Belediyesi Meclis üyeleri de yaşanan vurgun olayı sonrası İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'tan bilgi alırken, personel maaşlarından her ay bir miktar parayı kendi hesabına geçirerek vurgun yapan personel hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Belediyenin personel maaşları üzerinden 856 bin liralık vurgun yapan çalışanın 150 bin lira geri ödeme yaptığı kaydedilirken, başkan Necattin Demirtaş'ın talimatı ile bu şahsın tüm mal varlığına da tedbir konulduğu açıklandı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'DA, BELEDİYE, İŞÇİSİNDEN, BÜYÜK, VURGUN, İLKADIM, BELEDİYESİ'NDE, VURGUN, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı