Haber Detayı
05 Ekim 2020 - Pazartesi 07:14 Bu haber 2412 kez okundu
 
SAMSUN'A TROYLEBÜS GELİYOR samsun haber samsunhaber samsundan haberler samsundanhaberler samsunhaberleri samsuntroylebüs troylebüs mustafademir
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, hafif raylı sistem hattının Taflan ve havalimanı yönlerine 'elektrikli lastik tekerlekli troleybüsler' ile uzatılacağını açıkladı.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
SAMSUN'A TROYLEBÜS GELİYOR samsun haber samsunhaber samsundan haberler samsundanhaberler samsunhaberleri samsuntroylebüs troylebüs mustafademir

Samsundan haberler - Samsun haber

Samsun'da hafif raylı sistem hattının uzatılamayacağını belirten Başkan Demir, buna çözüm olarak 'troleybüs' denilen elektrikli tekerlekli araçlar ile Taflan ve havalimanına  doğru genişlemenin sağlayanacağını belirtti. 

 

YENİ TOPLU TAŞIMA ARACI

Mevcut raylı sistem hattının günlük 100-120 bin civarında yolcu taşıma kapasitesinin olduğunu belirten Demir, "Yeni toplu taşıma araçları alarak rahatlatacak master planımızı hazırladık. Elektrikli lastik tekerlekli troleybüs sistemi ile hattı uzatacağız. Bunu havalimanı ve Taflan’a kadar uzatacağız. Raylı sisteme aktarma yaparak Tekkeköy’den havalimanına ve Üniversite İstasyonundan Taflan’a kadar taşıma yapacağız. Yeni bir hat açmayarak mevcut karayolu üzerinden olacak. Elektrikli lastik tekerlekli troleybüs sistemi buralarda hizmet verecek. Troleybüsün işletme maliyeti çok düşük. Yolcu taşıma kapasitesi de raylı sistemden daha yüksek” diye konuştu.

 

SAYI 32'YE YÜKSELİYOR

Tramvay hattının 32’den fazla treni kaldırmayacağına dikkat çeken Başkan Mustafa Demir, “Mevcut hatta yeni trenler alınabilir. 4 tane daha tren almayı planlıyoruz. Tramvay hattı üzerindeki tren sayımız böylece 32’ye çıkacak. Ama sayının daha fazlasını da hat kaldırmıyor. Daha fazla treni hatta koyduğunuzda başka bir şey oluyor. 2 dakikada bir raylı sistem geçtiğini düşündüğünüzde durması, kalkması tüm o raylı sistemi kesen karayolu ulaşımını felç edersiniz” şeklinde konuştu.

YER ALTINA ALINMAYACAK

Elektrikli lastik tekerlekli troleybüs sisteminin daha ucuz ve daha çok yolcu kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Demir, “Atakum’da raylı sistemin yeraltına alınması konusunda raylı sistemin İsmet İnönü Bulvarı kesişimi için düşünmüştük. O zaman kot kurtarıyor mu diye bakmıştık. Kot kurtarıyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile master plan çıkartıp baktık ki o bize istediğimiz hedefi sağlamıyor. Trafiği kavşak düzenlemeleri ile rahatlatacağız. Alparslan Bulvarı gibi kara taşıtını tıkadığı için bunu düşünmüştük. Akıllı trafik yönetimi ile oradaki hedefimize ulaşıyoruz. Raylı sistemi yeraltına almaya ihtiyaç kalmamış oldu" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'A, TROYLEBÜS, GELİYOR, samsun, haber, samsunhaber, samsundan, haberler, samsundanhaberler, samsunhaberleri, samsuntroylebüs, troylebüs, mustafademir,
Yorumlar
Haber Yazılımı