Haber Detayı
13 Mart 2021 - Cumartesi 11:06 Bu haber 1736 kez okundu
 
SAMSUN'A TAM KAPANMA GELEBİLİR
Çok yüksek riskli grupta yer alan Samsun için tam kapanma önerisi geldi.
- Haberi
SAMSUN'A TAM KAPANMA GELEBİLİR

Samsun haber - Samsundan haberler

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan 'Yüksek ve çok yüksek' yani 'turuncu ve kırmızı' olan illerde tam kapanmanın yapılabileceğini ifade etti. Vakaların artması durumunda hafta sonu tam kapanmanın yeniden gündeme gelebileceğini söyleyen İlhan, "Şöyle değişecek açıkçası renkler değişirse; bir kere hafta sonu kısıtlaması biliyorsunuz, 'düşük ve orta riskli' illerde kalkmış durumda. 'Yüksek ve çok yüksek' yani 'turuncu ve kırmızı' olan illerde ise Pazar günü devam ediyor." dedi ve şu ifadeleri kullandu: "Yani şöyle düşünelim; hafta sonu 2 gün dışarıda olmak yerine 1 güne düşebilir. Ya da o il kendi özelinde vaka sayısı çok artarsa, hafta sonu tamamen İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kapanabilir."

EĞİTİM VE SINAVLAR

"Yine önemli bileşenlerden bir tanesi, liselerdeki eğitim biliyorsunuz. Orta ve düşük riskli illerde liselerde eğitim devam ediyor. Renk turuncu ve kırmızıya dönerse yani yüksek ve çok yüksek riskli olursa, bu sefer bu illerimizde liselerdeki yüz yüze eğitim kapanabilir. Biz eğitimde yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu ve bir an önce açmak gerektiğini iyi bir şekilde biliyoruz."

RESTORAN, KAFE VE LOKANTALAR

"Bir diğer önemli husus, restoran, kafeterya, lokanta gibi yerler. Gerçekten buraların esnafları da çok zorlanmıştı, çok zor durumdaydı. Devlet bir algoritma geliştirdi ve buna göre bir açılma söz konusu oldu. Elbette saat kısıtlaması var, kapasite kısıtlaması var. Kırmızıya dönüldüğü takdirde buradaki işletmelere baktığımızda buraların kapanması söz konusu olacak."

Kaynak: Kamu Bülteni

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'A, TAM, KAPANMA, GELEBİLİR,
Yorumlar
Haber Yazılımı