Haber Detayı
03 Mayıs 2021 - Pazartesi 07:42 Bu haber 3014 kez okundu
 
SAMDEF BAŞKANI METİN ŞENEL'DEN SAMSUNSPOR AÇIKLAMASI
SAMDEF Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel'den Samsunspor'a yapılan haksızlıklar ile ilgi kamu oyuna yeni açıklamalarda bulundu. Cesur Başkan Şenel'in açıklaması şu şekilde;
- Haberi
SAMDEF BAŞKANI METİN ŞENEL'DEN SAMSUNSPOR AÇIKLAMASI

Şimdi buradan Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya ve TFF Başkanı Nihat Özdemir Bey’e vergisini veren bir vatandaş, bir şehrin de bir STK Başkanı olarak bir kaç sorum olacak...
Hemşehrilerimizin ve Samsun Kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunulur.

Atatürk armalı Milli Mücadele şehri Samsun’umuzun spor kulübü ve onu en kötü zamanda sahiplenen kulüp başkanı Yüksel Yıldırım kırmızı çizgimizdir.

1-Devlet Bakanlığı yapmış Ömer Çelik Bey’in şehrin takımına bu derece destek verirken spora siyaset bulaştırmasını geçtik maç anında stada pandemi yasakları varken seyirci alınmasında bir etkisi olmuş mudur?

2-Devlet Bakanlığı yapmış Nurettin Canikli Bey Giresunspor ile ilgili destek mesajı açıklarken yine spora siyaset bulaştırmayı geçtik Giresunspor maç anında pandemi sürecinde yasak varken stada seyirci alınmasında bir etkisi olmuş mudur?

3-Samsun şehrimizin İktidar siyasetçileri sizin yaptıklarınıza rağmen etik davranarak hiç bir destek açıklaması yapmazken siz devlet bakanları olarak iktidara 64 destek veren aynı partinin vekilleri olarak bir şehri ne uğruna karşınıza almaya cesaret ettiniz?

4- Ortalıkta bu kadar Adanademirspor ve Başkanı Murat Sancak ile ilgili neredeyse ayyuka çıkmış bizlere göre belgeli şike söylentilerine karşılık canı yanmış Samsunspor Başkanı bunları dile getiren bir açıklamada bulunmasına Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı olarak soruşturma başlatmanız bu şehri karşınıza almayı gerektirecek kadar önemlimiydi?

5- Samsunspor kulübü başkanına soruşturma açma yerine söylediklerine kulak verip bu konularla ilgili soruşturma başlatmanız daha adil ve mantıklı olmazmıydı?

6-Pandemi sürecinde içişleri bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkma yasağı varken bu kadar seyircinin statlara alınmasını nasıl izah edeceksiniz?

7- Bu illerin valileri ve emniyet müdürleri haklarında bu uygulamayı suistimal etmeleri sebebiyle bir soruşturma başlatacakmısınız?

8-TFF nin bu konularla ilgili bir açıklaması olacak mı?

9-Balıkesirsporun 61.dakikasında Adanademirspor’a attığı net buz gibi golü iptal eden Hakem Suat Arslanboğa hakkında bir soruşturma başlatacakmısınız?

10- Adanademirspor Tuzlaspor maçından 1 gün önce Tuzlaspor teknik direktörü Suat Kaya’nın görevine son verilmesi as kadrodan en iyi 5 oyuncunun kadro dışı bırakılmasına ve akabinde bu hafta Altınordu maçına tam kadro çıkmasına TFF olarak bir soruşturma başlatacakmısınız?

11-Bu kadar şike ve taraflı uygulamalar ayyuka çıkmışken Samsun şehrinden iktidara 64 oy veren bir halkın hakkını da korumak,bu şehrin takımını ve başkanını diğer bakanlar gibi artık korumak şehrimizin siyasetçileri olarak size düşen görevdir bu andan itibaren.

Siz ne kadar başından beri spora siyaset bulaştırmama adına etik davransanız da maalesef görüyoruz ki uygulamalar bu anlamda etik gitmiyor ki 64 oy veren bir Atatürk armalı Samsun şehri bunu hak etmiyor.

12-Son olarak Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı olarak Sizin herkese eşit mesafede uygulamalar içinde olmanızdır ki bir yanınız Samsun olması da bunu gerektirir...

SAMSUN’lu Hemşehrilerimin Bilgisine ve takdirine 
Arz edilir.

Metin ŞENEL 
SAMDEF Genel Başkanı

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMDEF, BAŞKANI, METİN, ŞENEL'DEN, SAMSUNSPOR, AÇIKLAMASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı