Haber Detayı
11 Eylül 2020 - Cuma 06:55 Bu haber 4150 kez okundu
 
ŞAHİN BAHADIR SAMSUN EĞLENCE HAYATINI PATENTLEDİ samsun samsunhaber samsundanhaberler samsunhaberleri samsungecehayatı samsuneğlence atakum atakumhaber atakumsahil atakummekan dj samsundj pubuç
Henüz öğrencilik yıllarında organizasyon işine atılan ve hem okuyup hem de etkinlikler düzenleyerek para kazanan genç girişimci Şahin Bahadır, gıda mühendisliği işinden istifa ederek Türkiye’nin ilk patentli etkinliği olan ‘Mervelerdeyiz’ den sonra ‘’Uyudun mu?’’ ve ‘’ Devamke’’ konseptleri kapsamında sergilediği DJ performansları ile de Samsun gecelerine damgasını vurmaya devam ediyor. Türkiye’nin tek patentli etkinliği olan ‘Mervelerdeyiz’ in fikir babası olan DJ Şahin Bahadır ile çarpıcı hikâyesi ve başarıları üzerine bir sohbet gerçekleştirdik.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
ŞAHİN BAHADIR SAMSUN EĞLENCE HAYATINI PATENTLEDİ samsun samsunhaber samsundanhaberler samsunhaberleri samsungecehayatı samsuneğlence atakum atakumhaber atakumsahil atakummekan dj samsundj pubuç

Samsundan haberler - Özel Röportaj : Yaşar TUNCEL

PM DERGİ: Merhaba, öncelikle Şahin Bahadır kimdir? Sizi tanımayan okuyucularımız için kendinizden bahsedebilir misiniz?

ŞAHİN BAHADIR: Merhaba, 19.02.1994 Edirne doğumluyum ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi Edirne’de tamamladım. Hayatımın ilk organizasyon işlerine de lise mezuniyet baloları düzenleyerek başladım. O zamanlar bu işten aldığım hazzı 2012 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünü kazanarak geldiğim Samsun’da da devam ettirmek istedim. Üniversite hayatım boyunca çeşitli konser, etkinlik ve festivaller düzenleyerek işimde kendimi geliştirmeyi başardım. Hem okudum hem de çalıştım. Hatta kurduğum bağlantılar ve iş kapasitesinin büyümesi sonucu organizasyon işlerine menajerlik ve ajans işleri de eklenerek ciddi bir boyuta ulaştı. Ünlü isimlerle ciddi işlere imza attım. Tabi bu arada sadece eğlence değil sertifikalı eğitim programları da düzenledim.

PM DERGİ: Peki okulun bittikten sonra ne yaptın?

ŞAHİN BAHADIR: Aslında hata yaptım. Okulum bittikten sonra gıda mühendisliği okuduğum için bu bölümle alakalı bir işte çalışmak zorunda hissederek Edirne’ye döndüm ve bir fabrikada kendi işimle alakalı olarak çalışmaya başladım. 6 aylık süreçten sonra askere giderek askerlik hizmetimi tamamladım ve askerden döndükten sonra yine aynı işimde çalışmaya bir 5 ay kadar devam ettim. Ama mutlu olamadım.

PM DERGİ: Okuduğun bir bölüm ile alakalı bir işte çalışırken neden mutlu olamadın?

ŞAHİN BAHADIR: Gıda kontrol işinde çalışırken öğrenciyken yaptığım işlerin keyfini hiçbir zaman alamadım. Okulunu okumuş olmama rağmen kendimi hiçbir zaman o işe ait hissedemedim. Her geçen gün sırf okulunu okuduğum için bu işte çalışmak zorunda olmadığımı fark ettim. Üniversite okumak benim kendimi geliştirmemi sağladı. Fakat yaptığım iş mutlu olmamı sağlayamadı. Ani bir karar ve büyük bir risk aldım. İşimden istifa ederek 2 yıl sonra Samsun’a geri döndüm.

PM DERGİ: İkinci Samsun maceran nasıl geçiyor peki?

ŞAHİN BAHADIR: Edirne’de işimden istifa ettiğimde hemen yeni bir konsept geliştirdim. Samsun’a dönmeden önce kısa süre içerisinde, önce orada sonrada Samsun’a döner dönmez Samsun’da Çarşamba günleri yapmakta olduğumuz Mervelerdeyiz konseptini hayata geçirdim. Bölgenin eğlence kültüründe konsept ve tarz eksikliği hatta karmaşası var. Bunu iyi analiz ederek geçmiş tecrübelerimle birleştirmenin avantajını kullandım. Ayrıca Mervelerdeyiz konseptini hayata geçirdiğim mekanda işletme müdürlüğü yapmaya başladım. Ocak ayından itibaren Samsun’dayım ve bu süreçte oldukça başarılı işlere imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Anlayacağınız şuana kadar oldukça iyi gidiyor.

 

PM DERGİ: Türkiye’nin ilk ve tek patentli etkinliği olan ‘Mervelerdeyiz’ de durumlar nasıl?

 

ŞAHİN BAHADIR: Gayet iyi gidiyor. Zaten sizin de söylediğiniz gibi ‘Mervelerdeyiz’ şuan Türkiye’nin ilk ve tek patentli eğlence konsepti. Her Çarşamba düzenlemekte olduğumuz ‘Mervelerdeyiz’i özel kılan birçok farklı etken var. Zaten bu fark sayesinde konsept kendini pazarlıyor. Şuanda da çevre illerde yer alan eğlence mekanları ile konseptin pazarlaması hakkında iletişim halindeyiz. Sürekli teklif ve talep geliyor. Bu konsept çok yakında bütün bölgede hatta bütün ülkede kendisine yer bulacak. Ayrıca ‘’ Uyudun mu?’’ konseptimizde kendisine Samsun gecelerinde çok iyi bir yer edindi. Son patentli etkinliğimiz olan ‘’Devam ke’’ de diğer etkinliklerimiz gibi kısa süre içerisinde adından söz ettirecektir. Bütün bu etkinliklerimizde sahne alarak Atakum’un en iyi mekanlarından biri olan Pubuç’ta DJ performans sergiliyorum. Şuanda bu alanda Atakum’un en iyisi olduğumuzu söyleyebilirim.

PM DERGİ: Birde Samfest var oda sana ait bir proje orada durumlar nasıl?

ŞAHİN BAHADIR: Evet. Bunların dışında bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz ve üniversite öğrencisiyken başlamama rağmen hala devam ettirdiğim Samsun’dan doğan yaz gençlik festivali olarak yola çıktığım Samfest var. Samfest’in hedef kitlesi sadece Samsun değil. Her yıl çeşitli üniversitelerden yüzlerce öğrenci ile birlikte Antalya’da uygun fiyata 3 gece 4 gün tatil yapıyor ve eğleniyoruz. Hem Samsun’u Ege bölgesinde tanıtıyor hem de burada da eğlence kültürü olduğunu gösteriyoruz.

 

 

PM DERGİ: Peki, sence gerçekten Samsun’da eğlence kültürü var mı?

ŞAHİN BAHADIR: Aslında var ama eskisi kadar değil. Benim Samsun’a ilk geldiğim yıllarda bölgede etkinlik ve eğlence anlayışı çok daha gelişmiş durumdaydı. O zamanlar yaptığımız etkinliklerde daha acemi ve yeni olmamıza rağmen çok daha fazla kitleye hitap edebiliyorken son yıllarda gittikçe azalan ve asosyalleşen bit kitle var. Üstelik organizasyon miktarı azalırken katılımcı miktarının artması gerekirken enteresan bir şekilde oda azalıyor. Bunun bana göre en büyük sebebi ise o yıllarda okuyan öğrencilerin birçoğu hem okuyor, hem çalışıyor, sinemaya, konsere de gidiyor, sosyal bir hayat yaşarken, okulunu da başarılı bir şekilde okuyordu. Şimdi ise herkes telefonlarına sarılmış çalışmayan, okumayan, sosyal olamayan bir gençlik var.

PM DERGİ: Birazda sosyal sorunluluk projelerinden bahsedebilir misin?

ŞAHİN BAHADIR: Her ne kadar profesyonel olarak eğlence sektörünü seçmiş olsam da üniversitesini okuduğum bölüm ile ilgili olarak da bir şeyler yapmak istiyordum. Sonuçta bir gıda mühendisi ve gıda teknolojileri öğretmeni olarak edindiğim bilgilerin topluma fayda sağlaması gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda da görüştüğüm ve anlaştığım liselerle okul sezonunun açılması ile birlikte sosyal sorumluluk projesi olarak baktığım bir seminer programım başlayacak. Gıda güvenliği konusunda ulaşabildiğim kadar çok lisede ücretsiz olarak seminer vereceğim.

 

PM DERGİ: Anlaşılan Samsun’da memnunsun ve bir Edirne’li olarak Samsun’a yerleşmiş gibi görünüyorsun. Kalacak mısın, yoksa ileride daha büyük şehirlere açılı mısın?

ŞAHİN BAHADIR: Samsun’un yeri bende çok farklı. Samsun’a sadece üniversite okuduğum dönemde yaptığım işlerden dolayı değil ayrıca Samsun’u çok sevdiğim ve mutlu olmayı başardığım bir şehir olduğu için döndüm. Baktığınız zaman İstanbul, İzmir, Ankara ya a Eskişehir gibi illere göre iş yapabilme potansiyeli ve imkanları daha kısıtlı ama ben yine de hem Samsun’u sevdiğim hem de projelerime güvendiğim için Samsun’u tercih ettim. Şuan için Samsun’da mutluyum ve bir süre daha burada kalmayı düşünüyorum. Zaten şuanda Dj performans sergilediğim, sahne yaptığım için kurulu ve iyi giden bir düzenimiz var. Ama zaman neyi gösterir bilemiyorum.

 

PM DERGİ: Teşekkür ederiz. Belki bir gün bizde sizi kabinde izlemeye geliriz. ☺

 

ŞAHİN BAHADIR: Çalışmalarıma önem verdiğiniz için asıl ben teşekkür ederim. Her zaman bekleriz. ☺

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ŞAHİN, BAHADIR, SAMSUN, EĞLENCE, HAYATINI, PATENTLEDİ, samsun, samsunhaber, samsundanhaberler, samsunhaberleri, samsungecehayatı, samsuneğlence, atakum, atakumhaber, atakumsahil, atakummekan, dj, samsundj, pubuç,
Yorumlar
Haber Yazılımı