Haber Detayı
25 Şubat 2021 - Perşembe 09:28 Bu haber 3478 kez okundu
 
ÖZATILGAN İNŞAAT, ART LİFE GAYRİMENKUL ANONİM ŞİRKETİ İLE GRUP ŞİRKETİ OLMA YOLUNDA İLK ADIMINI ATTI
Samsun’da inşaat ve gayrimenkul sektöründe uzun yıllardır hizmet vermekte olan Özatılgan İnşaat, grup şirketi olma yolunda önemli bir adım atarak Özatılgan Grup olarak yenilenmeye gitti ve Art Life Gayrimenkul Anonim Şirketi firmasını bünyesine kattı. Özatılgan Grup Yönetim Kurulu Başkanı genç iş insanı Özgür Özatılgan’a yeni oluşumlarının ayrıntılarını ve Samsun’da gayrimenkul sektörünün durumunu sorduk.
GÜNDEM Haberi
ÖZATILGAN İNŞAAT, ART LİFE GAYRİMENKUL ANONİM ŞİRKETİ İLE GRUP ŞİRKETİ OLMA YOLUNDA İLK ADIMINI ATTI

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

 

SAMSUNDAN HABERLER: Merhaba Özgür bey. Öncelikle yeni oluşumunuz hayırlı olsun. Bize kendinizden ve firmanızdan bahsedebilir misiniz?

ÖZGÜR ÖZATILGAN: Selamlar ben Özgür Özatılgan. 33 yaşındayım ve 10 yıldır gayrimenkul ve inşaat sektörünün içerisindeyim. Firmamızın sektörde rahmetli babam Vedat Özatılgan öncülüğünde yaklaşık 25 yıllık bir tecrübesi bulunmaktadır. Babam Atakum ilçesinin ilk profesyonel emlakçılarından biriydi diyebiliriz. Bizlerde babamın tecrübeleri öncülüğünde devraldığımız işimizi inşaat, gayrimenkul ve alım satım gibi alanlarda daha ileriye taşımaya çalışarak yapmaya devam ediyoruz. İnşaat, gayrimenkul danışmanlığı ve alım satım işlerimizin hepsini Özatılgan firması altında yaparken gayrimenkul sektörüne özel olarak Art Life Gayrimenkul alt şirketimizi kurduk ve iş dallarımızı ayırdık. Art Life Gayrimenkul Anonim Şirketi bir Özatılgan Grup firması olarak gayrimenkul sektöründe hizmet vermektedir.

SAMSUNDAN HABERLER: Art Life Gayrimenkul Anonim Şirketi ’nin çalışma sistemi nedir?

ÖZGÜR ÖZATILGAN: Art Life Gayrimenkul Anonim Şirketi olarak önceliğimiz emlakçılık değil gayrimenkul danışmanlığı yapmaktır. Bütün çalışmalarımızı sözleşmeli şekilde yapıyoruz.  Bizim müşteriye bakış açımız yatırımcı olarak bakmaktır. Müşterilerimiz yatırım yapmak istediği alanı bizlere iletiyor. Ev ya da arsa yatırım yapmak istediği alan hangisi ise biz müşterimize uygun 3 yatırım belirliyor ve müşterimize bu yatırımları gezdirerek avantajlarını anlatıyoruz. Müşterimiz bu seçeneklerden kendisine uygun olduğunu düşündüğü seçeneği seçerek yatırımını yapıyor. Komisyon olarak ise 2 alıcı, 2 satıcı tarafından ücretimizi alıyoruz. Pazarlıklarımızı alıcı ve satıcıyı yüz yüze getirerek yapıyor biz sadece aracı kısmında yer alıyor ve fiyat konusunda hem alıcı hem de satıcıya karşı son derece açık ve şeffaf oluyoruz. Bu sebeple de müşterilerimiz gayrimenkul danışmanı olarak bizi tercih etmeye devam ediyor.

 

 

SAMSUNDAN HABERLER: Özatılgan İnşaat projelerine devam ediyor mu?

ÖZGÜR ÖZATILGAN: İnşaatlarımızda doğru yatırım olduğuna inandığımız yerlerden aldığımız arsalarımızda devam ediyor. Son olarak Esenevler’de kat karşılığı aldığımız 9 dairelik inşaatımız bitmek üzere ve dairelerimiz büyük oranda satılmış durumda. Yine bu şekilde doğru yatırım olduğuna inandığımız yeni bir inşaata başlamak amacıyla yer tespitlerimiz devam ediyor.

SAMSUNDAN HABERLER: Samsun’da gayrimenkul fiyatlarını ve alım satım hareketlilik durumunu nasıl buluyorsunuz?

ÖZGÜR ÖZATILGAN: Pandemi süreci gayrimenkul sektörünü, özellikle fiyat artışlarının olması gerekenin çok üzerinde artmasına sebep olmasıyla olumsuz şekilde etkiledi. Daire fiyatları olması gerekenin neredeyse iki katı değerinde satışa sunuluyor. Buda satış oranını ciddi şekilde düşürüyor. Bunun bir sebebi de bazı satıcıların pandemi sürecini fırsata çevirmek istemesi oluyor. Biz Art Life Gayrimenkul olarak dairelerimizi olması gereken fiyatlardan satışa sunarak alıcıları ile buluşturduk. Belki daha az kar ettik pandemi sürecinin oluşturduğu fiyatlara uymadık ama en azından ekonomik bir döngüsü sağlamayı başardık. Bu dönemde en önemli sorunumuz nakit döngüsünün olmaması herkes dairesini ya da arsasını olması gereken fiyattan ve yüksek kar gözetmeden satmaya devam etmiş olsa piyasadaki hareketlilik devam edebilir. Sonuçta özellikle inşaat sektörü birçok sektörü birbirine bağlayan ve hem istihdam hem de maddi döngü olarak güçlü bir sektör. Bu sebeple gereksiz fiyat artışı ve alım satım hareketliliğinin yavaşlaması sektörü ve ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor.

SAMSUNDAN HABERLER: Hem inşaat hem de gayrimenkul sektöründe hizmet vermek avantaj mıdır?

ÖZGÜR ÖZATILGAN: Hem inşaat hem de gayrimenkul sektörünün içerisinde olmanın en önemli dezavantajı dönem dönem iş yoğunluğu yaşamamız oluyor. Avantajı ise sektöre daha hakim olmamız ve yatırımcılarımıza daha iyi seçenekler sunabilme özelliğine sahip olmamız oluyor. İnşaat tecrübelerimiz sayesinde gerek kendi yaptığımız inşaatlardan seçenekler sunabiliyor, gerekse de farklı yatırımların avantajlarını daha iyi analiz edebiliyoruz.

SAMSUNDAN HABERLER: Samsun yatırırım açısından doğru bir adres midir?

ÖZGÜR ÖZATILGAN: Doğru adresi ve noktayı bulabildiğiniz sürece Samsun her zaman yatırım için uygun bir şehir. Sadece il merkezi olarak değil ilçelerimizde de güzel yatırım alanları mevcut. Art Life Gayrimenkul olarak ekibimiz ile birlikte belirlediğimiz kazançlı yatırım alanlarımız mevcut. Bu alanları belirliyor ve sürekli yatırımcılarımıza öneriyoruz. Bu sebeple Art Life Gayrimenkul özellikle yatırımcılar için doğru bir adres.

SAMSUNDAN HABERLER: Samsun’da gayrimenkul sektörünün gelişimini nasıl değerlendirirsiniz?

ÖZGÜR ÖZATILGAN: Gayrimenkul sektöründe birçok firmanın taşınmaz ticareti yetki belgesi olmaması sebebiyle kapanma durumu var. Gayrimenkul sektöründe sistem değişiyor ve tam anlamıyla ofis mantığında danışmanlık sistemine geçiliyor. Art Life Gayrimenkul Anonim Şirketi olarak biz bütün belgelerimizi tamamladık ve işimizi tam bir profesyonellik içerisinde sürdürmeye devam ediyoruz. Diğer bütün firmalarında bu gereklilikleri yerine getirmeleri ve gelişime açık olmaları gerekiyor. Bu gelişim ve değişim hem sektöre hem de Samsun’a fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum.

SAMSUNDAN HABERLER: Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz Özgür bey. Yeni firmanı tekrar hayırlı olsun.

ÖZGÜR ÖZATILGAN: Firmamıza göstermiş olduğunuz ilgi için bizde size teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz. 

ÖZEL RÖPORTAJ: Yaşar TUNCEL

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÖZATILGAN, İNŞAAT,, ART, LİFE, GAYRİMENKUL, ANONİM, ŞİRKETİ, İLE, GRUP, ŞİRKETİ, OLMA, YOLUNDA, İLK, ADIMINI, ATTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı