Haber Detayı
24 Eylül 2021 - Cuma 09:50 Bu haber 1182 kez okundu
 
OMÜ'DE KURULDU BAKIN NE KADAR CİRO YAPTI?
Samsun OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde ‘Kampüs kimya’ markasıyla kurulan üretim tesisinde kolonya, dezenfektan, deterjan, yüzey temizleyici gibi 30 çeşit temizlik ürünü üretiliyor. 1,5 yılda yapılan üretimden yaklaşık 1,5 milyon liralık ciro elde edildi. Elde edilen kazanç ise OMÜ’deki bilimsel çalışmalara kaynak olarak aktarılıyor.
EKONOMİ Haberi
OMÜ'DE KURULDU BAKIN NE KADAR CİRO YAPTI?

Samsun şehir gazetesi haberine göre Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından 1,5 yıl önce fakülte binasında yaklaşık 2 bin metrekare alanda üretim tesisi kuruldu. Oluşturulan ‘Kampüs kimya’ markasıyla OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nden öğretim üyeleri, öğrenciler ve diğer çalışanlar tarafından kolonya, dezenfektan, deterjan, yüzey temizleyici gibi 30 çeşit temizlik ürünü üretiliyor. İlk aşamada OMÜ’nün kendi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan tesiste Kovid-19 pandemisiyle birlikte dezenfektan ve kolonya gibi ürünlere talep artınca üretim de hızla arttı. 1,5 yılda yapılan üretimden yaklaşık 1,5 milyon liralık ciro elde edildi.

 

Yoğun bir talep var’

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren OMÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Erbil Ağar, üretilen temizlik ürünlerine başta kamu kurumları olmak üzere yoğun bir talep olduğunu söyleyerek “Üretime geçtiğimiz dönem tam da pandeminin başına denk geldi. Aslında tesisi kurmakta ilk amacımız başta üniversitemizin ihtiyacını karşılamaktı ancak pandemi ile birlikte bu ürünlere talep artınca biz de üretimi artırdık.

Başta Samsun Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilimizdeki kamu kurumları ve özel sektörden birçok talep alıyoruz. Yoğun bir talep olduğunu söyleyebilirim. Bu kadar bir talep olacağını biz de tahmin etmemiştik. Samsun’un dışında Giresun ve Sinop’a da satış gerçekleştirdik.

Ayrıca kampüs içinde perakende satış noktamız da bulunuyor. Her vatandaşımız buradan ürettiğimiz ürünleri edinebilir. Yerli üretime büyük önem veriyoruz. Ne kadar çok yerli üretim artarsa dışa bağımlılığımız o kadar azalacak” dedi.

1,5 yılda yaklaşık 1,5 milyonluk bir ciroya ulaştıklarını belirten Prof.Dr. Ağar, “Kaliteyi ön planda tutarak temizlik ürünlerini üretiyoruz. Sonuçta bunların hepsi bir kimyasal ve içerikleri çok önemli. Elde ettiğimiz geliri bilimsel çalışmalar için yapılan projelere kaynak olarak aktarılıyor. Ülkemize katkı sağlayacak bir kaynak oluşturuyoruz. Biz burada 5 kişilik bir ekiple gönüllülük esasına göre çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: OMÜ'DE, KURULDU, BAKIN, NE, KADAR, CİRO, YAPTI?,
Yorumlar
Haber Yazılımı