Haber Detayı
17 Mart 2021 - Çarşamba 13:19 Bu haber 1622 kez okundu
 
O KÜFÜRLERİ EDEN SAHTE HESAP SAVCI ÇIKTI
Samsun'da sosyal medyada sahte hesapla eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a küfür ve hakaret eden kişi Cumhuriyet Savcısı çıktı.
ASAYİŞ Haberi
O KÜFÜRLERİ EDEN SAHTE HESAP SAVCI ÇIKTI

Samsun haber - Samsundan haberler 

Samsun'da sosyal medyada sahte hesapla eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a küfür ve hakaret eden kişi Cumhuriyet Savcısı çıktı

 

Samsun'da görevli Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a küfür ve hakaret etmesinin ortaya çıkması üzerine açığa alınarak, adli ve idari soruşturma başlatıldı.


 

AÇIĞA ALINDI

 

Sosyal medyada Albayrak'a yönelik gerçekleştirilen küfür ve hakaret sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucunda 'Sayın Müsteşar' rumuzunu kullanan twitter kullanıcısının, Samsun Cumhuriyet Savcısı Özcan Muhammed Gündüz'ün olduğu ortaya çıktı. Deşifre olmasının ardından hakkında dava açılan Gündüz, HSYK tarafından açığa alındı. 

 

DEŞİFRE EDİLDİ

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde yapılan incelemelerde, sahte hesabın 'hohmustesari@gmail.com' mail adresi üzerinden Ağustos 2016'da açıldığı belirlendi. Yapılan incelemeler sonucunda, cep telefonu numarasının kime ait olduğu deşifre edildi. Gündüz'ün kullanımında olan cep telefonu numarasına ait HTS kaydı, Bilgi Teknolojileri Kurumu'ndan (BTK) istendi. BTK'dan gelen verilere göre Gündüz'e ait olan cep telefonuna '@HOHMUSTESARI' hesabının kurtarma bilgilerinin, Twitter tarafından mesaj olarak gönderildiği anlaşıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: O, KÜFÜRLERİ, EDEN, SAHTE, HESAP, SAVCI, ÇIKTI,
Yorumlar
Haber Yazılımı