Haber Detayı
04 Mart 2021 - Perşembe 10:14 Bu haber 2060 kez okundu
 
MUSTAFA SEVİNÇ ‘’ DOĞRU YATIRIMDA DOĞRU TERCİH, SEVİNÇ GAYRİMENKUL’’
Samsun’da inşaat sektöründe 20 yıllık tecrübesi ile marka haline gelmeyi başaran Sevinçler İnşaat, gayrimenkul sektöründe hizmet vermeye başladığı Sevinç Gayrimenkul Danışmanlık Ofisi ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sevinç Gayrimenkul Danışmanlık Ofisi firma sahiplerinden Mustafa Sevinç ile Sevinç Gayrimenkul ve Samsun’da gayrimenkul sektörü üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
EKONOMİ Haberi
MUSTAFA SEVİNÇ ‘’ DOĞRU YATIRIMDA DOĞRU TERCİH, SEVİNÇ GAYRİMENKUL’’

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

SAMSUNDAN HABERLER: Merhaba Mustafa bey öncelikle yeni firmanız hayırlı olsun. Sevinç Gayrimenkul Danışmanlık Ofisi’nin kurulma sebebi nedir?

MUSTAFA SEVİNÇ: Merhabalar. Uzun yıllardır inşaat sektöründe hizmet vermekte olan Sevinçler İnşaat firmamızın tecrübelerini gayrimenkul sektöründe de gösterebilmek amacıyla Sevinç Gayrimenkul Danışmanlık ofisini kurduk. Lokasyon olarak da şuanda inşaat ve gayrimenkul hareketliliğin en yoğun olduğu ve uzun yıllardır Sevinçler İnşaat olarak hizmet vermekte olduğumuz Atakum bölgesini tercih ettik. Bugüne kadar biriktirdiğimiz tecrübelerimiz ile yatırımcılarımıza kazançlı tercihler yaptırmak amacıyla hizmet veriyoruz. Amacımız 20 yıllık inşaat tecrübemizi gayrimenkul sektörüne yansıtarak yatırımcılarımızı Samsun’da doğru yönlendirmek ve hem yatırımcılarımızın hem de Samsun’un kazanmasına faydalı olmaktır. 

SAMSUNDAN HABERLER: Danışmanlarınız ile çalışma prensibinizden bahsedebilir misiniz?

MUSTAFA SEVİNÇ: Bildiğiniz üzere gayrimenkul sektöründe danışmanlarınız sizin çalışanınız değil iş ortağınız oluyor. Danışmanlarımız ile aramızda bir komisyon ilişkisi bulunuyor Sevinçler Gayrimenkul olarak bunun bilincinde olan bir firma olmamızın yanı sıra diğer gayrimenkul ofislerinde danışmanlara 60 gibi bir oran bırakılırken biz danışmanlarımız ile 70 oranında bir komisyon ile çalışıyoruz. Bunun sebebi ise çok değil uzman danışmanlar ile çalışmak istememizdir. Ayıca ofisimizde danışmanlarımızın rahat edebileceği görüşmelerini ve çalışmalarını rahat gerçekleştirebileceği bir ofis ortamı oluşturmuş bulunmaktayız. Sevinçler İnşaat olarak özellikle Atakum bölgesinde kendimizi kanıtlamış bir firmayız. İşin işleyişine son derece hakimiz ve müşterilerimizin ne istediğini daha iyi kavrayabiliyoruz. İnşaat sektöründe kazandığımız tecrübeler ile danışmanlığını yapmakta olduğumuz gayrimenkulün kalite durumunu ve yatırımsal analizini daha iyi yapabiliyoruz. Hedefteki gayrimenkule hem yatırımcı hem müteahhit hem de danışman gözüyle bakarak yatırımı her açıdan değerlendiriyoruz. Bu da yatırımın risk oranını son derece düşürüyor. Sevinçler İnşaat olarak sektörde her zaman kaliteli ve marka işlere imza attık. Yeni yatırımlarımızda da bu çizgide ilerleme hedefindeyiz. Şuanda villa projeleri üzerinde çalışmalarımız devam ediyor ve bu yönde bir çalışma yapma düşüncesindeyiz. Danışmanlarımıza da hem gayrimenkul hem de inşaat sektöründe kazandığımız tecrübelerimizi de aktararak geniş bir bakış açısı kazandırmak ve iş ortaklığımızı daha avantajlı kılmak, hem danışmanlarımıza hem de Samsun’a daha fazla kazanım sağlamak amacındayız.  

SAMSUNDAN HABERLER: Atakum yatırım açısından doğru bir bölge mi ve hangi alanda yatırım yapılmasını önerirsiniz?

MUSTAFA SEVİNÇ: Yatırım açısından değerlendirdiğinizde geri dönüşüm vadesi uzun olabilse de en avantajlı yatırım her zaman arsadır. Burada maddi imkan ve olanaklar değişkenlik gösterse de Atakum gelişim olarak iki yönlü gelişmekte ve yeni inşaat alanları olan bir bölgedir. Doğal olarak herkes için avantajlı yatırım alanlarına sahiptir. Atakum Türkiye genelinde konut satış sıralamasında 23’üncü sırada yer alsa da ilk 5 sıralamadan sonra aradaki makas farkı çok daralıyor. Yani Atakum Türkiye sıralamasında çok iyi bir noktada yer alan hareketli bir bölge. Buda Atakum’un konut yatırımında ve hareketliliğinde önde olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra Atakum coğrafi ve kültürel özellikleri bakımında Karadeniz’de farklı bir yer. Samsun’la hiç alakası olmayan insanlar bile Atakum’dan daire alıyor. Örneğin çocukları İstanbul’da kendileri Artvin’li Atakum’u coğrafi olarak ortada ve yaşanabilir bir bölge olarak görüp yatırımlarını Atakum’a yapıyorlar. Bu ve bunun gibi durumlarda Samsun’a göç alınmasını ve konut satış hareketliliğini arttırıyor. 

SAMSUNDAN HABERLER: Size göre Samsun’da daire fiyatları olması gereken seviyede mi?

MUSTAFA SEVİNÇ: Atakum’da bana göre daire fiyatları her ne kadar artmış olsa da değer kazanım hızı olarak baktığınızda Atakum her zaman yatırım için uygun bir alan olarak görünüyor. Bu sebeple de daire fiyatlarının olması gereken seviyede olduğunu ve yatırım amacıyla daire alınabileceğini daire fiyatlarının Atakum seviyesinde bir bölge için normal, hatta uygun olduğunu düşünüyorum. Atakum sahili Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan özel bir yer. Atakum’un gelişim hızı, yaşamsal avantajları ve inşaat maliyetlerini düşündüğünüz zaman daire fiyatları daha da artacaktır. 

SAMSUNDAN HABERLER: Sevinç Gayrimenkul Danışmanlık Ofisi’nin çalışma alanı olarak hedefleri nedir?

MUSTAFA SEVİNÇ: 20 yıldır inşaat sektöründe Atakum bölgesinde hizmet vermiş bir firma olarak gayrimenkul sektöründe de ağırlıklı olarak Atakum bölgesinde çalışmaktayız. Önceliğimiz her zaman Atakum ama zaman içerisinde bayilikler verme ve dış bölgelere açılma düşüncemiz olabilir. 

SAMSUNDAN HABERLER: Samsun’un yatırım açısından doğru bir lokasyon olduğunu söylediniz. Peki,  size göre Samsun, ekonomik açıdan olması gereken yerde mi?

MUSTAFA SEVİNÇ: Samsun hava yolu, deniz yolu, kara yolu, demir yolu ve her açıdan imkanları olan, Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan, tarım alanları geniş olan, turizm imkanı olan ve avantajları saymakla bitmeyecek bir şehir. Bütün bunlara rağmen şehrin ekonomik gelişimine bakacak olursanız bu imkanlara rağmen gelişimi çok geride kalmış ve yeterli sanayi kapasitesine sahip olmayan bir şehir. Samsun şuanda olması gereken yerin dibinde yer alıyor. Ama bütün bu imkanlar eninde sonunda Samsun’u olması gereken yere getirecek ve Samsun daha fazla gelişerek ekonomik anlamda da değer kazanacaktır. Yine bu durumda Samsun’un her açıdan yatırım yapmak için doğru bir şehir olduğunu göstermektedir. Samsun Karadeniz’in incisidir. Samsun Karadeniz’de bir Ege’dir. Yatırımcılarımızın bu gerçeği göz ardı etmemesi ve yatırımlarını Samsun’a yapmaya devam etmesi gerekmektedir. 

SAMSUNDAN HABERLER: Doğru yatırımı belirleyen başlıca faktörler nelerdir?

MUSTAFA SEVİNÇ: Doğru yatırımı belirleyen faktörler değişkenlik göstermektedir. Bu değişkenler arasında maddi olanak, konum, metrekare ve daha birçok durum vardır. Örneğin Atakum sahilinde yapacağınız bir dairede lüksten kaçmanıza gerek yoktur çünkü konum itibari ile hak edeceği fiyattan alıcı bulacaktır. Ama sahilden uzaklaştıkça, mahalle arasına girdikçe ya da metrekare düştükçe yüksek maliyetli iş yapmanız daire fiyatını yükseltmeyecektir. Dolayısı ile bir yatırım yapılırken bütün bu değişkenleri göz önünde bulundurmak ve yatırıma her açıdan bakmak gerekir. Buda hem inşaat, hem gayrimenkul hem de yatırımcı gözüyle bakmayı gerektirir. Sevinç Gayrimenkul Danışmanlık Ofisi bütün bu bakış açılarına sahiptir ve yatırımcılar için doğru tercih olan bir firma olarak hizmet vermekte ve yatırımcıları görüşmeye beklemektedir. 

SAMSUNDAN HABERLER: Sevinç Gayrimenkul Ofisi, modern ofis mantığı ile çalışan bir ofis ve gayrimenkul sektöründe bu yönde bir yönelme görüyoruz. Bunun sebebi nedir?

MUSTAFA SEVİNÇ: Gayrimenkul sektörü geçmiş yılların aksine daha profesyonel bir hal almaya ve modern ofis mantığı ile çalışmaya başladı. Bu da sektörde yer alan istihdam oranını arttırmaya ve sektörün kalitesini arttırmaya başladı. Tek başına ofis açma imkanı bulunmayan ya da markasına değer katmayı başaramayan danışmanlar bir ofis bünyesinde kendilerine daha profesyonel bir çalışma imkanı bulabiliyor.  Bugün bir ofisin tek başına çok ciddi rakamlarda işletme gideri olabiliyor. Profesyonel bir ofisle iş ortaklığı olan danışmanlar ise bütün bu giderlerden uzak bir şekilde ve kurumsal bir marka altında çalışma imkanı bularak hem kendilerine hem de sektöre katkı sağlıyorlar. Bu sebeple modern ofis mantığı ile çalışan gayrimenkul firmalarının sayısı her geçen gün artıyor ve artacaktır.   

SAMSUNDAN HABERLER: Değerli görüşleriniz için size teşekkür ederiz. Son olarak okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı? 

MUSTAFA SEVİNÇ: Emlak sektörüne değer veren, Samsun’un gelişmesinde önemli bir yeri olan gayrimenkul sektörüne özel bir çalışma yapan firmanızı tebrik ediyorum. Umarım gazeteniz başarılı olacaktır. İnşaat ve gayrimenkul sektörünün Samsun ekonomisine verdiği katkıyı unutmamamız ve sektörün gelişmesi için elimizden geleni yapmaya devam etmemiz gerektiğini unutmayalım. Sevinç Gayrimenkul Danışmanlık Ofisi olarak gayrimenkul sektörüne göstermiş olduğunuz özen için sizlere teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz. 

ÖZEL RÖPORTAJ: Yaşar TUNCEL

Kaynak: Editör:
Etiketler: MUSTAFA, SEVİNÇ, ‘’, DOĞRU, YATIRIMDA, DOĞRU, TERCİH,, SEVİNÇ, GAYRİMENKUL’’, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı