Haber Detayı
14 Aralık 2020 - Pazartesi 09:07 Bu haber 1578 kez okundu
 
MUSTAFA DEMİR'' SOKAK HAYVANLARINA 132 TON MAMA DAĞITTIK''
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sokak hayvanlarının aç kalmaması için bu yılın ilk 11 ayında 132 ton mamayı şehrin belli noktalarına dağıtıp, 9 bin 930 hayvanın tedavisini gerçekleştirdiklerini söyledi.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
MUSTAFA DEMİR'' SOKAK HAYVANLARINA 132 TON MAMA DAĞITTIK''

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde yürüttüğü projelerle adından söz ettiren Büyükşehir Belediyesi, Samsunlulara olduğu kadar aynı şehri paylaştığımız can dostların refahı içinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi tarafından 156 dönümlük alana inşa edilen Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nde, modern imkanlarla 700 hayvanın bakımı yapılıyor.

Merkezde, klinik birimi, kedi kasabası, evcil hayvan mezarlığı, mama üretim tesisi ve sokak hayvanları için yaşam kompleksleri bulunuyor. Acil müdahale ekibi ile yaralı ve güçten düşmüş sokak hayvanlarına 7 gün 24 saat bakılan merkezde, hayvanlara konforlu bir bakım hizmeti sunuluyor.

365 GÜN 24 SAAT SOKAĞA UZANAN SEVGİ ELİ

Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'nin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde mücadele yöntemleri kullanılarak işletildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,"Sokak hayvanlarının aç kalmaması için bu yılın 11 aylık döneminde 132  ton mamayı şehrin belli noktalarına dağıttık. Mama dağıtımının yanı sıra veteriner hekimlerimiz,  9 bin 930 hayvanın tedavisini gerçekleştirdi. Sokak hayvanları için yoğun mesai harcayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ‘Yaşam hakkı kutsaldır’ anlayışıyla hareket ediyor, sokağa uzanan sevgi elimizle 365 gün 24 saat can dostlarımızın yanında oluyoruz" dedi.

"Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duyduğumuz Samsun'umuz hizmetin en iyisini hak ediyor” diyen Başkan Mustafa Demir, “Vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu için görev ve sorumluluk alanlarımızda en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Şehrimizin çevresini, doğasını koruyan hizmetlerin yanında can dostlarımızın sağlığı, korunması ve yaşam alanları içinde hizmet üretiyoruz. Doğal yaşam alanları, teknik donanımı ile Türkiye'nin en iyi barınaklarından birine sahibiz. Bakım evlerinde hayvanlarımızın aşıları, tedavileri ve bakımları uzman personelimiz tarafından özenle yapılıyor. Sağlığına kavuşan can dostlarımızın sahiplendirilmesi, yeni bir ailesinin olması ise bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugüne kadar can dostlarımızı sahiplenen hayvansever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

,

Kaynak: Editör:
Etiketler: MUSTAFA, DEMİR'', SOKAK, HAYVANLARINA, 132, TON, MAMA, DAĞITTIK'',
Yorumlar
Haber Yazılımı