Haber Detayı
12 Temmuz 2021 - Pazartesi 08:20 Bu haber 1444 kez okundu
 
LADİK FINDICAK BARAJI'NIN GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI
Samsun'u Ladik ilçesinde inşaatı tamamlanan Fındıcak Barajı’nın geçici kabulü yapıldı.
ÇEVRE Haberi
LADİK FINDICAK BARAJI'NIN GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Samsun'da yaptığı yatırımlarla ilin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Samsun ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.


DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada ‘Samsun Ladik Fındıcak Barajı' inşaatının tamamlandığını belirterek, “Fındıcak Barajı, Samsun iline bağlı Ladik ilçesinin 18 km doğusunda Daldere Mahallesi'nin 850 m güneydoğusundaki Daldere Deresi üzerinde bulunmakta olup, göletin temelden yüksekliği 35 metredir. 3,39 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip baraj ile 8 bin 850 dekar arazi sulanacaktır” dedi.


Ladik Fındıcak Barajı’nda, tüm imalatlar tamamlanarak gölette su tutma gerçekleştirildi, 30 Haziran tarihinde geçici kabulü yapıldı. 20 milyon TL maliyetli proje (2021 fiyatlarıyla) ile dekar başına bin 627,86 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 12 milyon 965 bin 908 TL katkı ve yaklaşık 398 kişiye istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: LADİK, FINDICAK, BARAJI'NIN, GEÇİCİ, KABULÜ, YAPILDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı