Haber Detayı
12 Mayıs 2021 - Çarşamba 07:08 Bu haber 2252 kez okundu
 
KUŞ CENNETİNE DÜĞÜN SALONU İZNİ VERİLDİ
SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ndeki Galeriç Ormanı’nda düğün organizasyonu yapılmasının felaket olacağını belirterek, “Bu izni Büyükşehir Belediyesi mi verdi” diye sordu.
- Haberi
KUŞ CENNETİNE DÜĞÜN SALONU İZNİ VERİLDİ

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, 19 Mayıs İlçesi’nde yer alan, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ndeki Galeriç Ormanı’nda yapılan düğün organizasyon hazırlıkları görüntülerine sert tepki göstererek, “2016 yılında doğa okulu olarak kullanılmak üzere izin alınan alan, bir şekilde restoran işletmesine devredilmiş durumda. Devrin ne zaman nasıl, doğrudan kiralama yoluyla mı, ihale yoluyla mı verildiği de soru işareti. Bu izni Samsun Büyükşehir Belediyesi mi verdi?” diyerek tepkisini dile getirdi.

12 delta 2 Ana Manşet

 

SORULAR YANIT BEKLİYOR

Kzılırmak Deltası’nın Uluslararası Öneme Sahip Sulak (RAMSAR) alanı içinde yer alan ve yasal olarak korunması taahhüt edilen bir bölge olduğunu hatırlatan Özdağ, “Yapılan mevzuat değişiklikleri ile Tarım Orman Bakanlığı’nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ilgili birimlerinin onayları ile yapılaşmaya hatta sanayi tesislerine açılmış durumdadır. Büyükşehir burayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan “doğa okulu yapmak için izin alarak” (26.04.2016 tarih ve 247 nolu kararı) inşa etmiş. Şimdi doğa okulu olarak kullanılmak üzere izin alınan alan, bir şekilde restoran işletmesine devredilmiş durumda. Devrin ne zaman nasıl, doğrudan kiralama yoluyla mı, ihale yoluyla mı verildiği de soru işareti. Bu tesise izni Büyükşehir Belediyesi mi verdi?” dedi.
 

12 delta 1 Ana Manşet

 

BARİ ONLARA HUZUR VERİN

Doğa tutukunlarının, fotoğraf sanaçılarının bile araçla girmesinin yasak olduğu bölgede artık restoran ve düğün-nikah salonları hizmet vermeye başlamış durumdadır” ifadelerini kullanan Özdağ şunları söyledi, “Böylesine hasas doğal dengenin olduğu ve kuşların üreme alanı olan bir alan bitişik düğün dernek faaliyetlerini, gelin alma konvoylarını ve havi fişek gösterilerini düşünemiyorum. Bu resmen cinayettir. Henüz bölgede çıkan yangınlar aydınlatılmadı. Bölgenin imara açılacağına dair söylentiler hala kulağımıza geliyor. Burayı bir kere ticari faaliyete açtın mı artık bunun önüne geçemezsin. Bize huzur vermediniz bari orada yaşayan hayvanlara huzur verin.”
12 delta 1 Ana Manşet

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KUŞ, CENNETİNE, DÜĞÜN, SALONU, İZNİ, VERİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı