Haber Detayı
16 Mart 2023 - Perşembe 14:30 Bu haber 1297 kez okundu
 
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA YARDIMI NE KADAR ?
Kentsel dönüşüm kira desteği miktarı merak ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımlarının arttırıldığını duyurdu. İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir gibi illerde verilen kira desteklerine zam yapıldı.
EKONOMİ Haberi
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA YARDIMI NE KADAR ?

Kentsel dönüşüm kira yardımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kentsel dönüşümde kira desteğinde artış yapılacağını müjdeleyen Bakan Kurum, kira yardımının miktarı ve hangi illerde ne kadar artış yapılacağı konusunda detayları belirtti. İstanbul'da kentsel dönüşüm kira desteği 3 bin 500 liraya çıktı.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ARTTIRILDI

İstanbuldaki kentsel dönüşüm projesi için 130 milyon metrekare rezerv alan gerektiğini belirten Kurum, çalışmaların tamamlandığını, detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.

 

Bakan Kurum ayrıca, ülke genelinde devam eden kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımının arttırıldığını da açıkladı. Yeni kira yardımları Nisan ayından itibaren hesaplara yatacak.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

İstanbul
Aylık kira yardımı: 3 bin 500 lira

 

Ankara
Aylık kira yardımı: 3 bin lira

 

Bursa
Aylık kira yardımı: 3 bin lira

 

Antalya
Aylık kira yardımı: 3 bin lira

 

İzmir
Aylık kira yardımı: 3 bin lira

 

Diğer büyükşehirler
Aylık kira yardımı: 2 bin 500 lira

 

Diğer şehirler
Aylık kira yardımı: 2 bin lira

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KENTSEL, DÖNÜŞÜMDE, KİRA, YARDIMI, NE, KADAR, ?,
Yorumlar
Haber Yazılımı