Haber Detayı
21 Nisan 2021 - Çarşamba 12:36 Bu haber 1901 kez okundu
 
KENDİ BAKANLIĞINA DEZENFEKTAN SATAN RUHSAR PEKCAN GÖREVDEN ALINDI
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bakanlığına dezenfektan satışı ile gündeme gelmişti. 9 milyon liralık satış yaptığı öğrenilen Pekcan görevden alınırken yerine Mehmet Muş getirildi.
- Haberi
KENDİ BAKANLIĞINA DEZENFEKTAN SATAN RUHSAR PEKCAN GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iki yeni bakanlık kurulurken 3 yeni bakan ataması yapıldı.

 

9 MİLYONLUK SATIŞ

 

Pekcan'ın ismi ise son günlerde eşi Hakan Pekcan ile sahibi oldukları şirketten bakanlığın bazı kurumlarına yaptığı dezenfektan satışı ile gündeme gelmişti. Söz konusu şirketten, Ticaret Bakanlığı'nın belli kurumlarına 9 milyon TL değerinde dezenfektan satışı gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Pekcan'ın şirketinden yapılan açıklama ile bu iddialar kabul edilirken satışta düşük fiyat uygulandığı öne sürüldü.

 

"GÖREVİNE SON VERİLMİŞTİR"

 

Diğer yandan görev değişikliği için yayınlanan kararnamede, Ruhsar Pekcan için kullanılan "görevine son verilmiştir" ifadesinin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın iki ayrı bakanlığa ayrılmasıyla görevinden alınan Zehra Zümrüt Selçuk için kullanılmaması dikkat çekti.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: KENDİ, BAKANLIĞINA, DEZENFEKTAN, SATAN, RUHSAR, PEKCAN, GÖREVDEN, ALINDI,
Yorumlar
Haber Yazılımı