Haber Detayı
07 Nisan 2021 - Çarşamba 09:06 Bu haber 1529 kez okundu
 
KEMAL ZEYBEK'' SANTRALDE RANT VAR BUNUN HESABI SORULACAK'' DEDİ.
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali'nde rant olduğunu ve bunun hesabının sorulacağını söyledi.
GÜNDEM Haberi
KEMAL ZEYBEK'' SANTRALDE RANT VAR BUNUN HESABI SORULACAK'' DEDİ.

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

Kemal Zeybek'ten ser çıkış! "Santralde rant var, bunun hesabı sorulacak"  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali'nde rant olduğunu ve bunun hesabının sorulacağını söyledi.

 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Çarşamba'nın Eğercili Mahallesi'ne kurulan biyokütle enerji santrali ile ilgili, "Bu santrali savunmak; rantı, kirliliği ve doğa talanını savunmaktır. Santrale sahip çıkmak, onu savunmak; dünyaya, insanlığa ve canlılara yapılan büyük bir ihanettir" dedi. 


 

 


"Biyokütle Enerji Santrali bizler için bir yatırımdan ziyade kirliliği, rantı, doğa talanını ifade etmektedir" ifadelerini kullanan Zeybek, Çarşamba'nın Eğercili Mahallesi'ne kurulan biyokütle santrali ile ilgili TMBB'ye verdikleri önergede AK Parti milletvekillerinin Çarşamba'nın Eğercili Mahallesi'nde kurulan biyokütle enerji santralini savunamadıklarını belirterek, "Madem santralin zararlı olmadığını, kirliliğe neden olmayacağını söylüyorlar, bunu raporlarla anlatmaları gerekiyordu, anlatamadılar. Madem öyle  TBBM'de savunacaklardı bu santralin zararlı olmadığını, kirliliğe neden olmayacağını anlatmaları gerekiyordu, anlatamadılar. Çünkü onlarda biliyor ne olacağını. Biyokütle santralinin az bir zaman çalışmasına rağmen akarsuda çok büyük bir kirliğe neden olduğunu, fiziken herkes görüyor" ifadelerini kullandı.

 

 

'TALİMATLI ÇED RAPORLARI'


Santralin AK Parti'ye yakın bir şirketin kuruluşu olduğunu öne süren Zeybek, "Bu santral AK Parti'ye yandaş şirketin kuruluşu olmasaydı acaba ovaya kurulmasına izin verilir miydi? Burada yandaş kazansın da nasıl kazanırsa kazansın. Ülke kirlenmiş, Çarşamba kirlenmiş, bölge kirlenmiş onlar neredeydi? Onlar günü geçiştirmenin peşindeler. O yüzden biz Samsun'u kimsenin kirletmesine izin vermeyeceğiz. Talimatlı ÇED raporlarının verildiği, hukuksuzluğun olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Böyle ısmarlama ÇED raporlarıyla olmuyor. Bu izinler baskıyla yönlendirmeyle verilen izinlerdir. O yüzden kabul etmiyoruz, doğru değildir. Bunların hesabının verileceği günler mutlaka gelecektir" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KEMAL, ZEYBEK'', SANTRALDE, RANT, VAR, BUNUN, HESABI, SORULACAK'', DEDİ.,
Yorumlar
Haber Yazılımı