Haber Detayı
10 Aralık 2020 - Perşembe 10:38 Bu haber 2422 kez okundu
 
KEBİRE BİRER TÜRK '' DEVA PARTİSİ BİR HALK HAREKETİDİR, SİSTEM VE HAREKET PARTİSİDİR''
Deva Partisi Samsun İl Başkanlığı görevini üstlenerek Deva Partisi’nin Samsun teşkilatlanmasını tamamlayan Av. Kebire Birer Türk, siyasete neden atıldığını, neden Deva Partisi’ni seçtiğini ve Deva Partisi’nin politika anlayışını Samsundan Haberler’e anlattı.
- Haberi
KEBİRE BİRER TÜRK '' DEVA PARTİSİ BİR HALK HAREKETİDİR, SİSTEM VE HAREKET PARTİSİDİR''

SAMSUNDANHABERLER: Deva Partisi ile tanışmanız nasıl oldu?

 

KEBİRE BİRER TÜRK: Türkiye’de siyaset adına ne yapılabilir. Yaşadığımız sorunlara ne yaparak bu yolda kiminle birlikte yürüyerek çözüm üretme imkanı bulabiliriz diye araştırırken Deva Partisi’nin tüzüğünü okuduğumda fazlasıyla evrensel bir nitelikte olduğunu gördüm. Hiçbir partide olmayan yüzde 35 kadın bulundurma kotası olması, her yönetimde bir engelli arkadaşımızın olması zorunluluğu, gençlere verilen önem ve yönetimde yer alan kişilerin en az yüzde 50’sinin hiç siyasete karışmamış olması gerekliliği gibi durumlar Deva Partisi’nin ilgimi çekmesinde önemli rol oynayan unsurlar oldu.  Deva partisinin internet sitesi üzerinden gönüllü olarak başvuruda bulundum. Başvuruda bulunurken aklımda en azından bir komisyonda yer alabilmek vardı. Başvurum sonrasında Ankara’dan arandım ve Samsun’da bir görüşmeye çağrıldım. Görüşmeye gittiğimde Samsun’dan hiç tanımadığım arkadaşlar vardı. Onlar ile birlikte Ankara’dan gelen heyet ile sohbet ettik. Sonrasında ise yine Ankara’dan aranarak Genel başkanımız Ali Babacan ile görüşmek üzere Ankara’ya davet edildim. Ankara’da genel başkanımız ve heyeti ile benimle birlikte çağrılan 6 kişi tekli ve toplu olmak üzere sabah saat 9’dan gece saat 2 buçuğa kadar süren uzun bir toplantı gerçekleştirdik. Bu uzun görüşmeler sonucunda bana Deva Partisi Samsun İl Başkanı olarak atandığımı diğer arkadaşlarımızın da heyetim olarak atandığını bildirdiler.

 

SAMSUNDAN HABERLER: Teşkilatlanma sürenizi nasıl tamamladınız?

 

KEBİRE BİRER TÜRK: Süreçte daha önce hiçbir siyasi parti geçmişim yoktu. Ailemde de siyasi parti yakınlığı olan kimse yok. Ankara dönüşünde heyetimiz ile birlikte bir toplantı gerçekleştirerek kendimize bir yol haritası çizdik. Daha önce böyle bir yapılanmanın içerisinde bulunmamamıza rağmen bize Ankara’dan verilen gönüllü listesini kendimize yol haritası olarak gördük. Bu yol haritasını izleyerek gönüllü başvuruda bulunan kişiler ile Deva Parti’sinin Samsun il ve ilçe teşkilatlanmalarını 4 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Teşkilatlanmamızda en önemli hususlardan biri daha önce hiç siyasi bir yapılanmada bulunmamış kişileri seçmek oldu. Bunu yaparken de zorlanmadık. Bu da demek oluyor ki halkımızın içerisinde şimdiye kadar siyasetin içerisinde bulunma gereği duymamış ama artık yeter diyerek bir şeyler yapması gerektiğini düşünen ve bunu yapmak içinde Deva Partisi’nin tüzüğüne güvenen inanan insanlar var. Bu kişilerle birbirimize kenetlenerek yapılanmamızı tamamlayabildiğimiz için çok mutluyuz. Deva Partisi bu kısımdan insanları bir araya toplayarak aslında bir halk hareketi başlattı. Bizimde bir şey yapmamız gerekiyor diyen ve şimdiye kadar siyasi bir harekette bulunmamış vatandaşların bir araya geldiği ve siyasi partiler üzerinden nemalanma derdi olmayan kişilerin bir araya geldiği bir topluluğuz. Zaten bu şekilde düşünen kişiler şimdiye kadar çoktan bir partiye üye olarak bu hesaplarının peşine düşmüş kişiler oluyor. Biz bu sebeple önceliğimizim bu hesapların peşine hiç düşmemiş ve hiçbir siyasi partiye bugüne kadar üye olmamış kişiler ile birlikte yola çıktık. Bir parti teşkilatlanmasını tamamlamak bebek büyütmeye benziyor. Yola temiz ve art niyeti olmayan ülkesini seven ve fedakarlık yapmaktan çekinmeyen insanlar ile çıkmanız ve bu yolda bu şekilde yürümeniz gerekiyor. Çünkü siyaset kirli, ayak kaydırmalar, adam kayırmalar ve türlü oyunlar dönüyor. Siyasetin kirli yüzünden uzak durmak ve siyaset değil Deva ailesi olarak bilim olan politika yapmak istiyoruz.

 

 

 

SAMSUNDAN HABERLER: Deva Partisi’ni nasıl tanımlarsınız?

 

KEBİRE BİRER TÜRK: Kendimizi sistem ve hareket partisi olarak görüyoruz. Bir kişiye değil sisteme bağlıyız. Baktığınız zaman bugün iktidar partimiz Recep Tayyip Erdoğan ile anılıyor. Alınan oyların yüzde 80’i partiye değil isme veriliyor ama ortada bir sistem yok. İsim gittiğinde çökmeye mahkum bir yapılanma var. Nasıl ki Doğruyol denilince akla Demirel geliyorsa, Anap deyince Özal geliyorsa partilerin kişilere odaklanması bu oluşumların eninde sonunda çökeceğinin ve sistemsiz olduklarının kanıtıdır. Deva Partisi olarak Genel Başkanımız Ali Babacan’ın da isteği üzerine sistem ve hareket partisi olarak yol alıyoruz. Genel Başkanımız Ali Babacan istememize ve talep etmemize rağmen Türkiye’nin hiçbir yerinde il başkanlıklarımıza bir fotoğrafını bile astırmadı. Kişiler üzerinden değil sistem üzerinden hareket etmemizi istedi. Bu davranış bile teşkilatlanma olarak bizim sisteme inanmamıza yetiyor. Kimseyi dil, din, ırk, açıkmış kapalıymış bu özelliklerine göre ayırt etmeyen ayrıştırıcı değil birleştirici olan tam bir halk ve hareket partisi olarak yolumuza devam edeceğiz.

 

SAMSUNDAN HABERLER: Deva Partisi kendisini duyurmaya başladı mı?

 

KEBİRE BİRER TÜRK: Teşkilatlanmamızı yeni tamamladığımız için medyaya ve sokağa yeni yeni çıkmaya başladık. Alaçam, Vezirköprü ve Tekkeköy’de halk pazarı olduğu günlerde dolaştık, esnaf ve oda ziyaretlerinde bulunduk. Genel Başkanımız Ali Babacan’ı tanımayan yok ama Deva Partisi deyince henüz tanımayan ve düşünenler oluyor. Hem herkes internet dünyasına hakim değil hem dem her televizyonda Deva Partisi’ni ekrana çıkarmıyorlar. Saha çalışmalarımızı tam anlamıyla başlattığımız zaman herkes Deva Partisi’ni anlayacak ve tanıyacak. Önemli olan halkın içinden geldiğimiziz bilinmesi halk hareketi olduğumuzun bilinmesi ve halka dokunmak. Kırsalda da sıkıntı ve sorun büyük. Herkesin evinde ortak bir sorun var. Neredeyse her evde bir işsiz var. Çocuk okumuş gelmiş ama atama yok iş yok köyünde evinde oturuyor. Bu durumun maddi yükü kadar psikolojik yükü de var. Gerekirse her kapıya gidecek ve kendimizi anlatacağız. Sorunları gördüğümüzü ve çözümü için uğraşacağımızı onlara anlatacağız. Bu sorun birikimi artık kendisini bir halk hareketi olarak ortaya çıkaracaktır. Pandemi sürecine rağmen durmadan çalışıyoruz. Zaman zaman bizi zorlasa da kurallara uyarak çalışmak zorundayız. Durma şansımız  

 

SAMSUNDAN HABERLER: Bize vakit ayırarak sorularımızı cevapladığınız için teşekkür eder. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

KEBİRE BİRER TÜRK: Çalışmalarımıza verdiğiniz değer ve göstermiş olduğunuz ilgi için bizde size teşekkür ederiz.

 

 

 

 

Özel Röportaj: Yaşar TUNCEL

Kaynak: Editör:
Etiketler: KEBİRE, BİRER, TÜRK, '', DEVA, PARTİSİ, BİR, HALK, HAREKETİDİR,, SİSTEM, VE, HAREKET, PARTİSİDİR'',
Yorumlar
Haber Yazılımı