Haber Detayı
15 Nisan 2021 - Perşembe 08:05 Bu haber 8952 kez okundu
 
KADİR BULUT'' BULUT EMLAK SEKTÖRE DEĞER KATACAK''
Bulut Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Bulut’’ Amacımız Bulut Emlak olarak Samsun merkez başta olmak üzere ilk etapta Samsun ilçeleri sonrasında ise Türkiye genelinde bir marka haline gelerek ülkenin her yerinde ofisler açmak’’ dedi.
- Haberi
KADİR BULUT'' BULUT EMLAK SEKTÖRE DEĞER KATACAK''

SAMSUNDAN HABERLER: Merhaba Kadir Bey bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

 

ABDULKADİR BULUT: Merhaba aslen Trabzon’un Of ilçesine bağlı olmakla birlikte Samsun’da doğup Samsun’da büyüdüm. Dolayısı ile Samsunluyum. İlk ve ortaokul öğrenimimi Samsun Belediye İlköğretim Okulu’nda, lise öğrenimimin 3 yılını Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi, son bir yılını ise Sakarya Kuyumcular ve Gümüşçüler Çok Programlı Lisesi’nde tamamladım. Şuanda ise Samsun Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde eğitimime devam etmekteyim. Dünyalar güzeli bir eşim ve dünyalar tatlısı iki çocuk sahibiyim. Babam esnaf, annem ise ev hanımıdır. Erkek kardeşim judo dalında Dünya 1.si bir sporcu ve spor öğretmeni. 2 kız kardeşim ise eğitimlerine devam ediyor. İyi bir aile içerisinde yetişmem ticari hayatımı yönlendiren ve başarılı olmamı sağlayan en önemli etkenlerdir biri oldu diyebilirim. Tabi ki hayatıma rol model olarak aldığım babamda bu etkenlerin başında geliyor. Kendisi geçmişinde sanayici ve galerici olarak farklı sektörlerde ticaret ile uğraşmış ve şuanda da müteahhitlik yapan, hayatımda gördüğüm en yetenekli ve dürüst esnaflardan birisidir. O da inşaat sektörünü kendi babasından öğrenmiş. Geçmişimizde baktığınızda 60 yıllık bir tecrübe var. Bende babamın vesile ise ticari hayatıma inşaat sektörü ile başladım ve başarımın en önemli aktörü babam oldu.

 

SAMSUNDAN HABERLER: Bize şuan ki meslek hayatınızdan bahsedebilir misiniz?

 

ABDULKADİR BULUT: Aslında birden fazla iş ile uğraşıyorum. İnşaat sektörü, dekorasyon sektörü, sigorta sektörü ve emlak sektörlerinde farklı firmalarım var. Önümüzdeki yıl yatırım yapmayı planladığım turizm, otelcilik, reklamcılık ve yazılım gibi sektörlerde var. Ben tek bir sektöre yönelmeyi değil çeşitli sektörlerde ticaret ile uğraşmayı seviyorum.

 

SAMSUNDAN HABERLER: Bu kadar farklı işe nasıl zaman ayırabiliyorsunuz ve bu işlerde önceliğiniz hangisi?

 

ABDULKADİR BULUT: Ben planlı ve programlı bir şekilde yaşamayı seviyorum. Çalışmak benim hoşuma gidiyor. Benim için bir yaşam tarzı. Planlı ve programlı yaşayınca çok fazlada olsa bu işlere zaman ayırmak benim için zor olmuyor. Bütün işlerimi severek yapıyorum ve beni motive eden en önemli unsur başarılı olmak. Tabi ki bu sektörler arasında şuanda önceliğim ve beni en mutlu eden sektör emlak sektörü.  

 

SAMSUNDAN HABERLER: Emlak sektörüne geçiş süreciniz nasıl gelişti?

 

ABDULKADİR BULUT: Babamın inşaat firmasında satış sorumlusu olarak çalışırken satış yapmanın bana büyük mutluluk verdiğini fark ettim. Daha sonrasında ise emlak sektörünü daha geniş çaplı araştırmaya başladım. Bu araştırmalarım aşamasında kurumsal yapıda görünen ve ulusal markaların sistemlerini inceledim. Fakat hiç birinin tam olarak bana uygun olmadığını düşünerek kendi markamı oluşturma kararı aldım ve 2013 yılında Bulut Emlak ismiyle firmamızı kurdum. İlk etapta küçük bir ofiste kendi imkanlarım ile yapmakta olduğum işi zamanla daha profesyonel ve kurumsal bir yapıya dönüştürerek bir geçiş sürecine girdim. Bu süreçte profesyonel gayrimenkul danışmanları ile iş ortaklığı kurarak her geçen gün büyüdük ve ofisimizi bugün 30 kişilik danışman kadrosu olan, 600 metrekare bir alana taşıdık. Bu süreçte çok sevdiğim değerli dostlarım Ali Çelik, Abdullah Çetin ve İbrahim Altun ile de ortaklık kurarak Bulut Emlak adına hedef büyüttük. Amacımız Bulut Emlak olarak Samsun merkez başta olmak üzere ilk etapta Samsun ilçeleri sonrasında ise Türkiye genelinde bir marka haline gelerek ülkenin her yerinde ofisler açmak

 

SAMSUNDAN HABERLER: Bulut Emlak müşterilerine ne gibi avantajlar sunmaktadır?

 

ABDULKADİR BULUT: 30 kişilik geniş danışman kadromuzda her danışmanımızın ortalama 30-40 ilanı bulunmaktadır. Bu da anlık ortalama 1000 adet ilan demektir. Dolayısı ile çok geniş bir ilan portföyü anlamına gelmektedir. Bugün baktığınızda Atakum ilçesinde toplam 3000 ilan var ise bu ilanların 1000 tanesi Bulut Emlak bünyesindedir. Yani Atakum’un toplan ilan sayısının 3’te 1’i bize ait. Biz ziyaret eden yatırımcılar aradıklarını çok daha kolay bir şekilde bulabilmekteler. Biz burada birlikten güç doğar anlayışı ile çalışıyor ve müşterilerimizin hem alış hem de satış anlamında bu geniş ilan ağından yararlanmasını sağlıyoruz. Ofisimizi günde ortalama 50 alıcı ya da satıcı ziyaret ediyor. Bu süreklilik sayesinde de hem ilan sayımız hem de satış başarımız hızla artıyor. Tercih edilmemizin en önemli sebepleri profesyonel bir emlak ofisinde geniş bir ilan ağı ile alanında uzman gayrimenkul danışmanları ile çalışarak satış işlemlerinde hızlı sonuç almamız ve yatırımcılara istekleri doğrultusunda kolay alım ve satış yaptırabilmemizdir.

 

 

SAMSUNDAN HABERLER: Emlak sektöründe şuanda hareketlilik ne durumda?

 

ABDULKADİR BULUT:  5-6 ay önce devletimiz tarafından 0.64 oranında faiz imkanı sunularak piyasanın hareketlenmesi sağlandı. Bu hareketlenme faiz oranlarının yeniden yükselmesi ile birlikte kısa sürdü. Biz her zaman yüzde 1 psikolojik sınırdır görüşündeyiz. Faiz oranlarının ani ve keskin iniş çıkışlar yerine ortalama bir bantta ve daha uzun süre sabit kalması daha doğru bir karar olabilirdi diye düşünüyorum. Şuanda faiz oranları 1.40 civarında. Dolayısı ile daha çok nakit parası olan, krediye başvurmadan ev alabilecek olan ve ihtiyacı olan kişiler ev alıyor. Bu durumda piyasayı zora sokmuş durumda.

 

SAMSUNDAN HABERLER: Yatırımcılar açısından bu dönemde yatırım yapmak doğru bir tercih midir?

 

ABDULKADİR BULUT:  İnşaat maliyetleri çok arttı ve her geçen gün artıyor. Bu sebeple de daire fiyatları daha da artacaktır. Bu dönemde ev alacak olanlar geleceğe yönelik doğru bir yatırım yapmış olacaklardır. Özellikle Atakum bölgesi Karadeniz’in en güzel yeridir ve hızla gelişmeye devam etmektedir. Maalesef Samsun sanayi anlamında yeterli durumda olmaması ve inşaat sektörünün Samsun ekonomisinde önemli bir yer alması, Samsun ve özellikle Atakum’u yatırım açısından oldukça cazip duruma getirmektedir. Bu sebeple yatırım için kesinlikle doğru bir dönem olduğunu söyleyebilirim.

 

SAMSUNDAN HABERLER: Bulut Emlak gayrimenkul danışmanlarına ne gibi avantajlar sunmaktadır?

 

ABDULKADİR BULUT:  Gayrimenkul danışmanları açısından bakacak olursanız; Bulut Emlak ile çalışmakta olan gayrimenkul danışmanları hem yüksek oranlar ile çalışmakta hem de aldıkları bütün eğitimler şirket tarafından karşılanmaktadır. Telefon faturaları, reklam masrafları gibi giderleri Bulut Emlak tarafından karşılandığı için danışmanlarımızın ayrıca giderleri oluşmamaktadır. Bizim meslek anlayışımızda danışmanın sırtından para kazanmak değil birlikte kazanarak büyümek var. Burada güzel bir aile ortamı oluşturduk ve bu ortam içerisinde hep birlikte güzel işlere imza atıyoruz. Bulut Emlak bünyesinde ayda ortalama 200 işlem yapılıyor ve bu işlemlerde bütün danışmanlarımız ortak hareket ederek işlemlerini gerçekleştiriyor. Kurumsallık adı altında danışmanlarımızı yalnızlığa itmiyor, bir aile ortamı içerisinde güçlerimizi birleştirerek çalışıyoruz. Bulut Emlak logomuzun üzerinde yer alan çatı ibaresi de emlak sektörünün yanı sıra bu aile ortamını ifade etmektedir. Bütün bu iş anlayışımız Bulut Emlak ailesini farklı kılan özelliklerin başında gelmektedir.

 

SAMSUNDAN HABERLER: Profesyonel ofis anlayışının emlak sektörüne ne gibi katkıları oldu?

 

ABDULKADİR BULUT:  Birlikten güç doğar sözü birçok sektör için geçerli olduğu gibi emlak sektöründe de bu gücünü göstermektedir. Yeni nesil kurumsal emlak ofisi anlayışı yayılmaya başladıkça bir masa ve bir bilgisayar ile emlakçılık yapayım dönemi artık bitti. Profesyonel ofislerde hem danışmanlar hem de müşteriler drone çekimlerinden tutun, profesyonel çekimler, ürün analizleri gibi birçok hizmetten faydalanabilmekte ve bir problem yaşadığında çalışmakta olduğu kurumsal ofis sayesinde problemlerine kolaylıkla çözüm bulabilmektedir. Burada kurumsal bir yapı ve ekip çalışması olduğu için yatırımcılar, yatırımlarını bir kişinin insiyatifine bırakmayarak bir nevi kendilerini de garanti altına alıyorlar. Aradıkları bütün sorulara daha kolay cevap alabiliyor ve problemlerine çözüm üretebiliyorlar. Emlak sektörü artık işsiz kalanların ya da emekli olanların yaptığı bir sektör olmaktan çıkıp tamamen kurumsal ve profesyonel bir yapıya büründü. Bu da ülke ekonomisine ve emlak sektörüne değer kattı. Bizde Bulut Emlak olarak bu sisteme ve sektöre değer katabilmek adına elimizden geleni yapmaya ve ailemiz ile birlikte büyümeye devam ediyoruz.

 

 

 ÖZEL RÖPORTAJ: Yaşar TUNCEL

      

Kaynak: Editör:
Etiketler: KADİR, BULUT'', BULUT, EMLAK, SEKTÖRE, DEĞER, KATACAK'',
Yorumlar
Haber Yazılımı