Haber Detayı
30 Mart 2021 - Salı 09:38 Bu haber 1727 kez okundu
 
İSMAİL BALCI ''15 GÜN SONRA PERSONELİ NE YAPACAĞIZ''
Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Pideciler Başkanı İsmail Balcı, Ramazan ayına kadar lokanta ile kafelerin 15 günlüğüne açılmasının bir fayda sağlamayacağını söyledi.
GÜNDEM Haberi
İSMAİL BALCI ''15 GÜN SONRA PERSONELİ NE YAPACAĞIZ''

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Pideciler Başkanı İsmail Balcı, Ramazan ayına kadar lokanta ile kafelerin yüzde 50 kapasite ile çalışacak olmasının sevindirdiğini ancak personelle ilgili sorunlar çıkabileceğini belirterek, “15 gün sonra personeli ne yapacağız ” dedi.

 

RAMAZAN AYINA KADAR YÜZDE 50 KAPASİTE

 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uyu şekilde çalışabilecek. Sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek Ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisiyle sınırlandıracak “dedi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan
Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Pideciler Başkanı İsmail Balcı,
yüzde 50 kapasite ile çalışmanın devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

 

“BU BİZİ DÜŞÜNDÜRÜYOR”

 

Yüzde 50 kapasite ile çalışması uzun bir zamandır talep ettiklerini ancak bu
Ramazan ayına kadar personel çalıştırmakta sorunlar yaşanacağının altını çizen Başkan Balcı, “Ramazan ayı bizim için çok önemli. Biz yüzde 50 kapasiteyle çalışmayı normal buluyoruz. Bunu biz ne zamandan beri talep ediyorduk ancak yeniden personeli toplamak zor olacak. Çünkü esnafımız kendilerine göre bazılarına ücretsiz izin verdi bazılarını ayırdı bazılarına da ücret veriyor. 15 günlüğüne bu iş nasıl olacak bu iş düşündürücü. Sayın Cumhurbaşkanımız Ramazan ayı öncesi vaka sayısına göre herhangi bir uygulama yapılacağını söyleseydi daha mutlu olurduk. Çünkü vaka sayısına göre Ramazan ayında yüzde 50 kapasite ile çalışmayı doğru bulurduk. Ama Ramazan ayına çok az kaldı. Bu süreçte personeli ayarladık diyelim ya ondan sonra ne yapacağız ? ” dedi.

 

ÇALIŞMA DEVAM ETMELİ

 

Ramazan ayından sonra personele çıkış vermenin doğru olmayacağını kaydeden Balcı şunları söyledi: ” Çalışmak sevindirici ama 15 gün sonra kapatmak bir kıymet ifade etmeyebilir. Biz yüzde 50 kapasite ile çalışmaya hazırız ama bunun Ramazan ayında da devam etmesini istiyoruz. 15 gün sonra bu personele yeniden çıkış vermenin doğru bir tarafı yok. Umudumuz yeniden bir değerlendirme yapılıp yüzde 50 kapasite ile çalışmanın devam etmesi.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: İSMAİL, BALCI, ''15, GÜN, SONRA, PERSONELİ, NE, YAPACAĞIZ'',
Yorumlar
Haber Yazılımı