Haber Detayı
15 Aralık 2021 - Çarşamba 07:39 Bu haber 1247 kez okundu
 
İLKADIM ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU TÜBİTAK FUARINDA
İlkadım Özel Eğitim Uygulama Okulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na, özel eğitim öğrencilerinin hazırladığı 7 proje ile katılarak önemli bir başarıya imza attı.
EĞİTİM Haberi
İLKADIM ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU TÜBİTAK  FUARINDA

İlkadım Özel Eğitim Uygulama Okulu, özel eğitim öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel metodolojiye uygun şekilde çalışmalar yaparak elde ettikleri araştırma sonuçlarını sergiledikleri 4006 TÜBİTAK Bilim Fuar’ına katıldı. Fuara, otizmli çocukların gün içerisinde market, pazar gibi alanlarda karşılaştıkları sıkıntıları anlatan video, engelli çocukların yemek yeme ve giyinme becerilerini kolaylaştıran materyaller oluşturması,  görme engelli bireylere yardımcı olma basamaklarından oluşan gören rehber, görme engelli bireyler için dokunsal olarak renkleri ayırt etme becerisi kazandıran materyaller, sınırlı alan boyama kitapları gibi projeler ile katılan İlkadım Özel Eğitim Uygulama Okulu, bu projeler ile büyük beğeni topladı.

 

FUARA KATILMAKTAN ONUR DUYDUK

Fuar ile ilgili düşüncelerini dile getiren Okul Müdürü Necla Ünsal ‘’İlkadım Özel Eğitim Uygulama Okulu olarak bu yıl TÜBİTAK 4006 bilim fuarına katılmaktan onur duyduk. Özel eğitim öğrencilerimiz ile hazırladığımız 7 proje ile hem topluma faydalı günlük yaşamlarını kolaylaştıracak becerileri kazandıran materyaller geliştirmiş olduk hem de farkındalık amaçlı sosyal medya destekli videolar ile algı yaratmış olduk. Fuar bizim için oldukça keyifli geçti. Bu tarz projeler üretmeye devam edeceğiz’’ dedi.

BİLİM FUARI AMACINA ULAŞTI

Projeler hakkında bilgi veren Müdür Yardımcısı Mahmure Gökcan ‘’Öğretmenlerimiz uzun süredir öğrencileri ile birlikte bu fuar için çalışıyorlar. Özel eğitim alanında pratik olarak fayda sağlayacak ürünler ortaya çıkardığımız için bilim fuarının amacına ulaştığını düşünüyoruz. Projelerimiz daha çok özel eğitim öğrencilerinin günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiş son derece faydalı olduğunu düşündüğümüz özel projelerdi. Çok emek verdik ve projelerimizin beğenilmesinden son derece memnun olduk. Projelerimize emek veren tüm öğretmenlerime teşekkürlerimi sunuyorum’’ diye konuştu.

ÇOK ANLAMLI BİR GÜN YAŞADIK

İlkadım Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun proje yürütücülüğünü üstlenen Zeynep Selin Canlıoğlu ise duygularını ‘’Özel eğitim öğrencilerinin toplum içinde yaşadığı aksaklıkları ve sıkıntıları odak noktası haline getirip okulumuzun öğretmenleri ile güzel bir ekip oluşturduk. Projede emeği geçen başta, Sevda Gevşek, Ayşe Akkaya, Çiğdem Ayçiçek Beşik, Tolga Yavuz, Derya Çıkış, Melissa Bayındır öğretmenlerimize ve bütün öğrencilerimize emekleri için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Yürüttüğümüz ve sergilediğimiz projelerimizin topluma faydalı olmasını temenni ediyoruz. Bizim ve okulumuz adına çok anlamlı bir gün yaşadık’’ diye ifade etti.     

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İLKADIM, ÖZEL, EĞİTİM, UYGULAMA, OKULU, TÜBİTAK, , FUARINDA,
Yorumlar
Haber Yazılımı