Haber Detayı
10 Temmuz 2020 - Cuma 07:20 Bu haber 1689 kez okundu
 
İLKADIM KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİNİ BELİRLEDİ
Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte İlkadım Belediyesi kurban kesim ve satış yerlerini belirledi.
GÜNDEM Haberi
İLKADIM KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİNİ BELİRLEDİ

Samsun haberleri-Kurban bayramı hazırlıkları kapsamında İlkadım belediyesi vatandaşların kesim işlemini gerçekleştirmesi için Güzeldere Mahallesi’nde bulunan kurbanlık satış yeri dahil, Reşadiye, Selahiye, İstasyon, Kılıçdede Pazar Yerleri olmak üzere 5 noktayı kesim yeri olarak açıkladı. Hazırlık çalışmalarını hızlandıran İlkadım Belediyesi kesim noktalarının randevulu şekilde olacağını ve fiyatın küçükbaş hayvan kesimi için 90 TL, büyükbaş hayvan kesimi içinse 270 TL olacağını bildirdi.

KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ UYGULANACAK

Hem satıcıların hemde kurbanlık almak için gelen vatandaşların sağlığı için tedbirler alan İlkadım belediyesi kurban alanında yol, su ve elektrik gibi altyapı çalışmalarını eksiksiz bir şekilde tamamladı. Pazar alanının revizyonu ve trafik akışı düzenleme çalışmalarını sonuçlandırıldı. Çevre düzenlemesi ile beraber kurban pazar alanı modern bir kimliğe kavuşturuldu. Yaklaşık 130 kurban çadırının bulunacağı pazar alanında besicilerin ve vatandaşların ihtiyacı doğrultusunda fiziki imkanlar sağlandı. Kurban pazarında İlkadım Belediyesi denetim personelleri, ateş ölçüm ve dezenfekte noktaları, polis ve zabıta güvenlik noktası, güvenlik birimi, çayhane, tuvaletler ve duşlarında Kurban Bayramı sonuna kadar yer alacağı söylendi.

KURBAN SATIŞ ALANINA ULAŞIM ÜCRETSİZ 

Belediye Kurban bayramında vatandaşların Kurban Satış ve Kesim Alanına rahatlıkla ulaşabilmeleri için ücretsiz servisler de tahsis edecek.100. Yıl Bulvarı eski İlkadım Belediyesi Hizmet Binası önünden ve Güzeldere Mahallesi'ne karşılıklı olarak hareket edecek servisler 100. Yıl Bulvarı üzerinden 09.00 ile 18.00 saatleri arasında saat başı hareket edecek. Bu yıl servisler tek güzergah kullanacak. Servisin güzergahı 100.Yıl Bulvarı'ndan başlayarak, Unkapanı ışıklar, Rasathane Camisi önü, Zübeyde Hanım Parkı, Mert Irmağı Köprüsü, Derebahçe koşu yolunu takip ederek İlkadım Kurban Pazarında son bulacak.

GEREKLİ TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ 

Vatandaşların Kurban bayramında hiçbir mağduriyet yaşamamaları için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “İlçemizde 27 dönümlük arazi üzerinde kurulu olan Güzeldere Kurban Pazarı’nda tüm hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Korona virüs salgını nedeniyle kurban pazar alnında gerekli tedbirlerin alıyoruz. Kovid-19 salgın tehdidi halen insanlarımızı tehdit ederken, denetim personelimizin kontrolünde hem besicilerimizin, hem de kurban alışverişine gelen hemşehrilerimizin ateş ölçümleri sık sık gerçekleştirilecek. Dezenfekte cihazlarımızla alandaki vatandaşlarımızın hijyen kurallarına uymasına destek olacağız. Alışveriş esnasında sosyal mesafeye uyulması konusunda gereken uyarılarımızı yapacağız. Özellikle kurban alışverişi geleneklerinden olan pazarlık esnasında yapılan tokalaşmaya bu sene besicilerimizin ve hemşehrilerimizin olası bulaş riskine karşı ara vermesi oldukça önem arz ediyor. İnşallah kazasız, problemsiz ve en önemlisi sağlığımızı koruyarak bu süreci tamamlayacağız” dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İLKADIM, KURBAN, SATIŞ, VE, KESİM, YERLERİNİ, BELİRLEDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı