Haber Detayı
30 Ocak 2021 - Cumartesi 10:13 Bu haber 1687 kez okundu
 
İLK PARTİ İL BAŞKANI GÖKHAN CIGALI TÜRK- YUNAN MÜBADELESİ 98. YILI TÖRENİNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Türk-Yunan nüfus mübadelesinin 98.yılında düzenlenen törende İlk Parti İl Başkanı Gökhan Cıgalı açıklamalarda bulunarak '' Çatışmaların ve savaşların sona ermesini, tüm dünya halkları için barış ve demokrasinin egemen olmasını ümit ediyorum'' dedi.
GÜNDEM Haberi
İLK PARTİ İL BAŞKANI GÖKHAN CIGALI TÜRK- YUNAN MÜBADELESİ 98. YILI TÖRENİNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

Türk-Yunan nüfus mübadelesinin 98.yılında düzenlenen törende İlk Parti İl Başkanı Gökhan Cıgalı açıklamalarda bulunarak '' Çatışmaların ve savaşların sona ermesini, tüm dünya halkları için barış ve demokrasinin egemen olmasını ümit ediyorum. Günümüzde mübadele müzelerinde;efemeralarını,siyah beyaz fotoğraflarını gördüğümüz ancak hepsinden önemlisi kuşaktan kuşağa aktarılan memleket anıları,yüreklerimizde sakladığımız yeni vatanlarına yolculuklarının öyküsü suyun iki yanında 98 yıldır hiç unutulmadı'' dedi.

 

TOPLUMSAL VE EKONOMİK DÜZEN ALT ÜST OLDU

 

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyamızın toplumsal ve ekonomik düzeni alt üst oldu. Sağlık bakanlığının verilerine göre ülkemizde vaka sayısı iki buçuk milyona,yaşamını yitirenlerin sayısı 25.000'e yaklaştı. Özveri ile görev yapan sağlık çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyor,candan kutluyor ve alkışlıyoruz diyen il başkanı Cıgalı'' Ülkemizde ez dezavantajlı grip hiç kuşkusuz  Romanlar ve Roman mübadillerdir. Bu grubun barınma,eğitim,çalışma ve sağlık sorunları güncelliğini koruyor, sorunlarının acil ve kalıcı olarak çözümlenmesi gerektiğini vurguluyoruz. Mübadelenin ve Lozan Barış Antlaşmasının 98.yılında,çatışmaların ve savaşların sona ermesini,tüm dünya halkları için barış ve demokrasinin egemen olmasını ümit ederek,savaşlarda,göç yollarında,terör saldırılarında yaşamını yitirenlere saygı ve rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

İlk Parti İl Başkanı Gökhan Cıgalı açıklamalarının ardından parti teşkilatı ve tören katılımcıları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İLK, PARTİ, İL, BAŞKANI, GÖKHAN, CIGALI, TÜRK-, YUNAN, MÜBADELESİ, 98., YILI, TÖRENİNDE, AÇIKLAMALARDA, BULUNDU, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı