Haber Detayı
22 Ocak 2021 - Cuma 10:11 Bu haber 2464 kez okundu
 
İLK PARTİ İL BAŞKANI GÖKHAN CIGALI '' ÇARŞAMBA OVASININ KATLEDİLMESİNE NASIL İZİN VERİLİR?''
İlk Parti İl Başkanı Gökhan Cıgalı, Çarşamba'da biyokütle santralinin kurulmasının Samsun ve Çarşamba ovasının tehlikeli olduğunu belirtirken '' Çarşamba Ovası gibi önemli bir ovanın kirletilmesine ve katledilmesine nasıl izin verilebilir?'' dedi.
GÜNDEM Haberi
İLK PARTİ İL BAŞKANI GÖKHAN CIGALI '' ÇARŞAMBA OVASININ KATLEDİLMESİNE NASIL İZİN VERİLİR?''

Samsun haber - Samsundan haberler 

İlk Parti İl Başkanı Gökhan Cıgalı Çarşamba'da biyokütle santralinin kurulmasının Samsun ve Çarşamba ovası için tehlikeli olduğunu belirtirken sözlerine şöyle devam etti.

“Bulunduğumuz alana kurulacak olan bu tesis günde 630 ton yakacağı açıklanıyor. Kurulacak olan böyle bir tesisten neden ÇED raporu gerekli değildir kararı veriliyor? Çarşamba Ovası gibi önemli bir ovanın kirletilmesine katledilmesine nasıl izin verilebilir? Tarım alanı olan bir bölgede günlük tonlarca külün suyumuza toprağımıza karışmasına, halkımızı zehirlemesine asla izin veremeyiz. Eğercili ve civar mahalleler burada kurulacak olan bu santralden sonra geriye dönüşü olmayan bir tehlikenin içine girecekler. Bu işe hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Verdiğiniz oylarla belediyeye, meclise gönderdiğiniz insanların vicdanına sesleneceğiz. Bu ovanın böğrüne hançer gibi saplanacak olan enerji santralini bir takım maddelere sığınılarak kurulmasını istemiyoruz. Aksi takdirde bu ovayı ateşe atmış oluruz. Bizleri temsil eden insanlarda buralarda yaşıyorlar. Onlara sakinlikle, sükunetli bir şekilde vicdanlarına sesleneceğiz. Hemşehrilik hakkımızı kullanacağız. Bu insanlar bizden oy alıp da bizi temsil ederken bu tesise müsaade edemezler. Önümüzde uzun bir yol var. Zor ve çetin bir yol var. Akıldan, bilimden yana el ele, omuz omuza yürüyeceğiz. Yolumuz uzun, yeni başladık. Bu ovanın kurtarılması için hepinize ihtiyacımız var.” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: İLK, PARTİ, İL, BAŞKANI, GÖKHAN, CIGALI, '', ÇARŞAMBA, OVASININ, KATLEDİLMESİNE, NASIL, İZİN, VERİLİR?'',
Yorumlar
Haber Yazılımı