Haber Detayı
11 Aralık 2020 - Cuma 14:27 Bu haber 2435 kez okundu
 
İKTİDARIN İFTİHAR ETTİĞİ TABLODA EMEKÇİLER İNTİHAR EDİYOR
Samsun'da bir vatandaşın eline "İŞ-AŞ" yazarak intihar etmesi olayı mecliste gündeme getirildi. CHP Milletvekili Özgür Özel, "Sizin iftihar ettiğiniz bu tabloda emekçiler intihar ediyor" sözleriyle tepkisini ortaya koydu.
- Haberi
İKTİDARIN İFTİHAR ETTİĞİ TABLODA EMEKÇİLER İNTİHAR EDİYOR

Dün Samsun'un Canik ilçesinde bir 45 yaşındaki M.I. isimli vatandaş eline "İŞ-AŞ" yazarak kendini okul duvarına astı. Vatandaşın işsizlik nedeniyle intihar etmesi ile Türkiye'nin Tunus'a 5 milyon ABD doları hibe etmesi olayı karşılaştırılarak büyük tepkiler ortaya koyuldu. Yaşanana olayı CHP'li Vekil Özgür Özel'de mecliste gündeme getirdi. ÖVÜNDÜĞÜNÜZ

 

TABLODA EMEKÇİLER İNTİHAR EDİYOR

 

Bakanların konuşmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakan Selçuk’a, “Sizin iftihar ettiğiniz bir tablonun olduğunu gösterdiniz. Dünyadaki ülkelerin sosyal devlet yaklaşımlarına baktığımızda övünecek değil bizim açımızdan utanılacak bir tablo” dedi. Samsun’un Canik ilçesinde bir yurttaşın eline “iş-aş” yazıp kendini asarak intihar ettiğini hatırlatan Özel, “Türkiye bu durum yaşanırken, hükümet daha geçenlerde 425 milyon TL vergi borcunu sildiğiniz Cengiz inşaat 370 milyon TL değerinde lüks uçak almış. Biz 425 milyon TL silmişiz, adam 370 milyon TL’lik lük uçak almış. Samsun’da vatandaş ölmüş avucunun içinde ‘iş aş’ yazıyor. Sizin iftihar ettiğiniz bu tabloda emekçiler intihar ediyor” dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: İKTİDARIN, İFTİHAR, ETTİĞİ, TABLODA, EMEKÇİLER, İNTİHAR, EDİYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı