Haber Detayı
03 Mart 2021 - Çarşamba 11:37 Bu haber 1695 kez okundu
 
HAKAN KAYA'' GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE MODERN OFİSLER YÜKSELİYOR''
HAKAN KAYA'' GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE MODERN OFİSLER YÜKSELİYOR''
EKONOMİ Haberi
HAKAN KAYA'' GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE MODERN OFİSLER YÜKSELİYOR''

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

Play Medya Reklam Ajansı bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan aylık gazetemiz Samsundan Haberler için bu ay, ülke ekonomisinde en önemli paylardan birine sahip olan emlak sektörü üzerine yöneldik. Reklam ve haber çalışmalarımız sebebiyle sahaya çıktığımızda çok açık bir şekilde gördük ki gayrimenkul sektöründe modern ofisler hızla yükseliyor. 
Özellikle taşınmaz ticareti yetki belgesi yönetmeliği ile birlikte gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemelerin gelmesiyle sektörde köklü değişikliklere gidildiğini gördük. Gayrimenkul sektörü klasik emlakçılık anlayışından çıkarak daha kurumsal ve gayrimenkul danışmanlığı mantığı ile çalışmaya başlamasının yanı sıra inanılmaz bir istihdam sağlamaya başladı. Her gayrimenkul danışmanının ayrı bir firma ile bütün işletme giderlerini tek başına üstlenmesi yerine kurumsal bir marka altında bütün enerjisini doğru yatırım araştırmaları üzerine harcayarak yatırımcılara daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. 
Bütün bu gelişmeler emlak sektöründe faaliyet gösteren firmaları modern ofis anlayışına yöneltmeye başladı. Modern ofis anlayışı birçok danışmanın modern ofisler ile iş ortaklığı kurarak istihdam sağlamasının yanı sıra yatırımcıların daha geniş bir ilan ağı içerisinde seçenekleri değerlendirmesine olanak sağlıyor. Ayrıca danışmanlarında modern ofis anlayışı ile gayrimenkul danışmanlığı yapabilmek için almış oldukları eğitimlerde sektörün gelişimi ve profesyonelleşmesi açısından büyük bir katkı oluşturuyor.  
Bu donanımlı danışmanlar, gayrimenkul danışmanlığı yaparken müşterileri için en doğru yatırımın ne olacağını nasıl olacağını araştırarak müşterilerine daha fazla kazanç sağlıyor ve hem sektöre hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Yani gayrimenkul sektörü artık sadece alım, satım ve kazanç üzerine kurulu bir sistem olmaktan çıkarak modern ofisler sayesinde yatırım politikaları konusunda gelişiyor. 
Yatırımcılar açısından bakacak olursak, yapılacak olan yatırımda en kazançlı olabilecek seçenekler geniş bir ilan ağı içerisinden gayrimenkul danışmanı tarafından taranmış, araştırılmış ve risk oranları belirlenmiş olarak karşınıza geliyor. Ayrıca modern gayrimenkul ofislerinde yapacağınız bütün işlemler anlaşmalı ve yetki belgeli olarak ilerlediği için, yatırımcı bütün ticaretini şeffaf bir ortamda gerçekleştiriyor. Böylece yatırımcı, yatırım yapacağı taşınmazın gerçek değeri, pazarlık payı, tahmini kazanç oranı ve bütün değişkenleri açık bir şekilde görerek karar verme olanağına sahip oluyor. 
Bu alanda, dünya çapında ve ulusal çapta faaliyet göstermekte modern gayrimenkul ofislerinin artmasının etkisi olduğu gibi modern ofis anlayışına geçen yerel gayrimenkul ofislerinin de bu geçişi başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi ayrıca sevindirici bir durum. Dileğimiz yerelden ulusala yükselen ve markalaşan modern gayrimenkul ofislerinin de olmasıdır.
Bu yükselişin devam etmesi ve hem sektöre hem de ülke ekonomisine sağladığı katkıyı arttırması temennisi ile bizde Samsundan Haberler olarak sektöre hak ettiği değeri ve ilgiyi göstermeye çalıştık. 
Gazetemizi keyifle okumanız dileği ile bir sonraki sayımızda görüşmek üzere kendinize iyi bakın. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: HAKAN, KAYA'', GAYRİMENKUL, SEKTÖRÜNDE, MODERN, OFİSLER, YÜKSELİYOR'',
Yorumlar
Haber Yazılımı