İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
İşte en son rakam
İşte en son rakam
Palamut bereketi
Palamut bereketi
Haber Detayı
25 Ekim 2022 - Salı 07:16 Bu haber 1018 kez okundu
 
Güneş tutulmasında geri sayım başladı
Yılın ikinci güneş tutulması bugün gerçekleşecek. Peki güneş tutulması depremi tetikler mi? Güneş tutulması sırasında ne yapılmalı? İşte merak edilenler...
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
Güneş tutulmasında geri sayım başladı

Yılın ikinci tutulması olan ve 25 Ekim 2022 Salı günü akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulması İstanbul'da kısmı olarak görülebilecek. Güneş tutulması en net Avrupa, Güney ve Batı Asya ile Kuzey ve Doğu Afrika ile Atlantikten izlenecek. 

Güneş tutulması Türkiye saatiyle 12.40'ta başlayacak ve 15.05’e kadar sürecek. Tutulma sırasında Güneş'in yaklaşık yüzde 50'si, Ay tarafından örtülecek. Çok önemli olarak nitelenen bu güneş tutulmasından 2 hafta sonra bir tutulma daha var. Bu kez 8 Kasım 2022'de ay tutulması gerçekleşecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NASIL İZLENİR?
- Güneşe asla özel koruma olmadan teleskop veya çıplak gözünüzle bakmayın. Güneşi gözlemlemek için normal güneş gözlükleri yeterli değildir. Gözlemciler, mutlaka güneş gözlem ve tutulma gözlüğü kullanmalı.

- Güneş tutulmasını asla dürbünle izlemeyin. Çünkü gözleriniz yeterli şekilde korunmaz. Teleskop veya dürbünle tutulmayı izlemek için de koruyucu gözlüklerde kullanılanlardan çok daha güçlü filtrelere ihtiyaç duyuluyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Güneş, tutulmasında, geri, sayım, başladı,
Yorumlar
Haber Yazılımı