Haber Detayı
02 Kasım 2022 - Çarşamba 12:14 Bu haber 408 kez okundu
 
Gülsan esnafının hayalleri gerçek oluyor
Toybelen Sanayi Sitesi Projesi kapsamında Gülsan Sanayi Sitesi’nde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren 700 hak sahibinin dükkanı için bugün kura çekimi yapıldı.
BELEDİYE HABER Haberi
Gülsan esnafının hayalleri gerçek oluyor

TOKİ’nin internet sitesi ve SBB TV Youtube kanalından canlı verilen kura çekimini esnaf da yakından takip etti. Esnaflardan Ayhan Karabel, "Ferah bir işyerinde çalışmak hepimizin hayaliydi. Hayallerimiz de gerçek oluyor" dedi. Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın ise, "Şu anda biten alanları gördük. Çok ferah ve geniş dükkanlar. Esnaflarımız çok mutlu" diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm projeleriyle Samsun'u şehircilikte daha modern ve çağdaş kimliğe kavuşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Gülsan Sanayi Sitesi'ni taşıyacağı Toybelen Sanayi Sitesi’nin tamamlanmasını bekliyor. 700 dönümlük arazi üzerine 1526’sı dükkan, 82’si ise ticari yapı olmak üzere toplamda 1608 iş yeri inşaatının yüzde 50’si tamamlandı. İnşaatı yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi, sitenin gelecek yıl faaliyete geçmesiyle Gülsan Sanayi Sitesi’nin tahliyesini başlatacak.

ESNAFTAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Başvuru sırasında yüzde 10 peşinat vererek yeni siteden dükkan almak isteyen hak sahiplerinin, iş yerlerinin belirlenmesi için bugün Ankara’da kura çekimi yapıldı. TOKİ Başkanlığı’nda ilk etapta otomotiv sektöründe faaliyet gösteren esnaflar için ayrılan 700 dükkanın kura çekimi kurumun internet sitesi ve SBB TV Youtube kanalında da canlı yayınlandı. Noter huzurunda gerçekleştirilen kurayı yakından takip eden esnaflar hayallerinin gerçek olduğunu ifade ederek süreci kendilerini mağdur etmeden yürüten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti.

ESNAFLARIMIZ DÜKKANLARDAN ÇOK MEMNUN

Noter huzurunda çekilen kurayı esnaflarla birlikte takip eden Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, "Kuradan çıkan arkadaşlarımız oldukça mutlu. Kimsenin yerlerle ilgili sıkıntısı olmadı. Güzel işleyen bir süreç oldu. Heyecanla takip ediyoruz. Esnaf arkadaşlarımız dükkanları da gördüğü için yerlerle ilgili olumsuz görüşleri olmadı. Çok ferah ve geniş dükkanlar. Esnaflarımız kura çekiminden çok mutlu. Bugün otomotiv sektörü için kura çekiliyor. Daha sonra mobilyacılar için olacak. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Samsun için çok büyük bir proje " diye konuştu.

ESNAFLAR İÇİN HAYIRLI OLDU

Yeni sanayinin tüm esnaflara hayırlı olmasını dileyen Gülsan Sanayi esnaflarından İlhan Coşkun, "Kura sonucunu bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Çıkan arkadaşlarımızın hepsi çok mutlu. Bu süreçte bizlerin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçene herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

FERAH İŞYERİ HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR

“Ferah bir işyerinde çalışma hayalimiz gerçek oluyor” diyen esnaf Ayhan Karabel de, "Dükkanları beğendik. Hoşumuza gitti. Başkanımız da bu süreçte bizim her zaman yanımızda oldu. Çok memnun kaldık. Buradaki dükkanlarımız artık yeterli değildi. Hayaller gerçek oluyor. Başkanımıza ilgilerinden ve bizimle istişare ederek bu süreci sürdürdüğü için teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Gülsan, esnafının, hayalleri, gerçek, oluyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı