Haber Detayı
24 Ağustos 2020 - Pazartesi 07:09 Bu haber 1666 kez okundu
 
GİRESUN'DAKİ SEL FELAKETİNDE ÖLÜ SAYISI5'E YÜKSELDİ samsunhaber giresunhaber giresunsel samsundanhaberler samsundan haberler
Giresun'da yaşanan sel felaketinde 5 kişi hayatını kaybederken 153 kişi ekipler tarafından kurtarıldı. 11 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.
GÜNDEM Haberi
GİRESUN'DAKİ SEL FELAKETİNDE ÖLÜ SAYISI5'E YÜKSELDİ samsunhaber giresunhaber giresunsel samsundanhaberler samsundan haberler

Samsundan haberler - Giresun'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle 7 ilçede sel ve heyelan meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketiyle ilgili "İlk aldığımız bilgiler 5 ölümüz olduğu yönünde" dedi. Sel bölgesinden açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, 11 vatandaşımızın kayıp olduğunu, 153 kişinin kurtarıldığını kaydetti.

YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Sağanak yağış nedeniyle Giresun'un Doğankent ilçesinde su baskınları meydana geldi. Ordu sınırındaki Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dere taştı. Taşkın nedeniyle, Giresun-Dereli-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı.

BU SEFERKİ DAHA AĞIR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana gelen sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada: "İlk aldığımız haberlerde 5 ölümüz var. Aramalar devam ediyor. Kurtarılanlar 150'ye yakın. Aynı zamanda Rize'de de sel felaketi var, benim ilçem de dahil. Allah ölenlerimize rahmet eylesin, yaralılarımıza şifalar nasip etsin. Devlet olarak tahribatı, yıkımı hep birlikte aşarız. 3 bakanımızı bölgeye gönderdik, orada çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir taraftan yıkılan köprüler var, bir taraftan yıkılması gereken köprüler var. Bir an önce inşallah bu felaketi hemen ortadan kaldırıp halkımızı mutlu günlerine döndürelim. Ama Bakanlarımızın bana söylediği, 'Biz bunu yaşamadık' diyorlar. O kadar ağır bir felaket. Bütün ailelere sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

"BU KADARINI BEKLEMİYORDUK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgede yaptığı açıklamada:"Sürekli buradaki durumu Cumhurbaşkanımızla paylaşmaya çalıştık. Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık. Tirebolu -Doğankent yolunun çöken bir menfezde 5 jandarma evladımız bir operatör kardeşimiz kaybolmuştu. Onların arama kurtarma çalışmalarına da intikal ettik. Buranın yolu biz geldiğimiz noktaya kadar kapalıydı. Sonrasında açıldı. Bu selden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.

113 KÖY YOLU KAPALI

Geldiğimizde 4 anayol kapalıydı bunların 3'ü açıldı. Diğeri için çalışmalar sürüyor. 153 vatandaşımız kurtarıldı. 11 vatandaşımız kayıp. 118 köy yolu kapalıydı. 20 köy yolu açıldı. Şu anda 98 köy yolu kapalı. 78 yerleşim biriminde elektrik yoktu, 40'ına elektrik verildi. Altyapısında ciddi bir tahribat var, zorlanacağımızı ifade etmek istiyorum.Benim gördüğüm burada bir tablo var. Vatandaşlarımızın dün akşamki yağmurdan çok korktuğunu hakikaten çok korkutucu bir yağmurla karşı karşıya kaldıklarını kendilerinin anlatımları ile müşade ettik. Burada hep birlikte olacağız. İnşallah buradaki yaraları sarmaya devam edeceğiz.

"ACİL ÖDENEK OLARAK 9 MİLYON GÖNDERDİK"

Bir cümle daha söyleyeyim de özellikle onu söylemem gerekir. Vatandaşlarımızın afetlerin maliyetlerinden sürekli korunabilmeleri için bize kanunun verdiği bir yetkimiz var. Burada da 'genel hayatı etkililiği' ilan edeceğiz. Bunu burada yapacağız. Dereli'de, Doğankent'te yapacağız. Afet bölgesi ilan edilsin sürekli söyleniyor. Literatürde 'afet bölgesi' diye bir kavramımız yok ama 'genel hayatı etkililik' diye bir isim var arkadaşlarımızın yaptığı tespitlerimiz tamamdır. Adımlarımızı atacağız. Biz de AFAD'tan acil ödenek olarak Giresun Valiliği'ne hemen 9 milyon gönderdik. Talimatını da verdik." dedi. 

 

 



 

Kaynak: Editör:
Etiketler: GİRESUN'DAKİ, SEL, FELAKETİNDE, ÖLÜ, SAYISI5'E, YÜKSELDİ, samsunhaber, giresunhaber, giresunsel, samsundanhaberler, samsundan, haberler, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı