Haber Detayı
18 Mayıs 2021 - Salı 09:32 Bu haber 3486 kez okundu
 
GİRAY ŞEN YAZDI.. GAYRİMENKUL PAZARLAMASINDA SÖZLEŞMENİN ÖNEMİ
GİRAY ŞEN YAZDI.. GAYRİMENKUL PAZARLAMASINDA SÖZLEŞMENİN ÖNEMİ
- Haberi
GİRAY ŞEN YAZDI.. GAYRİMENKUL PAZARLAMASINDA SÖZLEŞMENİN ÖNEMİ

Samsundan haberler - Samsun haber 

 

GİRAY ŞEN YAZDI.. GAYRİMENKUL PAZARLAMASINDA SÖZLEŞMENİN ÖNEMİ 

İnsanın dünyada yaşadığı süre içerisinde mücadele ettiği şeyleri sıralarsak; ailesi, manevi değerleri, parası, sahip olduğu ve olmak istediği gayrimenkulleri gelmektedir. İnsan hayatında gayrimenkul; kimine göre başını sokacak bir ev ya da hiçbir iş bulamazsa ekip dikeceği bir alan iken, kimine göre ise kendinin ve soyunun devamının teminatı ve olmazsa olmazıdır. Bazı insanlar sahip olduğu gayrimenkulleri çeşitli sebeplerle kaybettiği zaman bu durum onlar için bazen hayatın sonu bile olabilir. 

Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkede insanlarımızın genelde orta direk diye tabir edilen gelir kısmında olduğunu düşünürsek, gayrimenkule sahip olan orta direğin mülkleri onların gelecekle ilgili en büyük teminatlarıdır. Gayrimenkul yüzünden ne canların yandığı, ne ocakların da söndüğü de herkesçe bilinmektedir.

Gayrimenkul yatırımı hayatımızda bu kadar önemli bir yer teşkil ederken de, pazarlaması da uzmanlık, dürüstlük, şeffaflık ve samimiyet içermelidir. İnsanlara sen nasıl birisin? diye sorduğunda herkes kendisini dünyanın en düzgün insanı olarak tanımlanmaktadır. Fakat başa gelen olaylara bakıldığında olayın aslında böyle olmadığı, ağızdan çıkan sözün bir yere kadar süreci götürdüğü, belli bir aşamadan sonra özellikle de şahsi çıkarların işin içine girdiğinde ise en yakın dostunuzun bile karşınıza dikildiğini göreceksiniz. Atalarımız bile “söz uçar, yazı kalır “ demiş iken yapacağımız gayrimenkul ticaretlerinde sözleşmesiz kesinlikle hareket edilmemesi gerekmektedir.

Satmayı veya kiraya vermeyi düşündüğünüz bir gayrimenkulünüz varsa güvenilir bir sözleşmeyi bulabileceğiniz en yakın adres “Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi” ni almış emlak ofisleridir. Yetki belgesini almış bir emlak ofisi, zorunlu standartları yerinde getirdiğinden dolayı güvenilir sözleşmelere de sahiptir. Tüm sözleşmelerde sahip olması gereken özellikle Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan taşınmaz ticareti yönetmeliği ile çerçevesi belirlenmiştir. Bir sözleşmede olması gereken asgari özellikler bu yönetmeliklerde mevcuttur.

Gerek gayrimenkul pazarlama sürecinden önce, gerek pazarlama süresi içerisinde gerekse de pazarlıkların bitmesi ve anlaşma aşamasında muhakkak sözleşme olması gerekmekte ve bu sözleşmelerde anlaşılan tüm şartların açıkça yazması gerekmektedir. Şayet özel maddeler eklenecek ise bu maddelerin hangi gerekçelere göre gerçekleşeceği de ayrıca yazılmalıdır. Yapılacak olan sözleşmelerde tabii yerinde ise açık kapı bırakılmamalıdır.

Ben, her zaman her ailenin bir gayrimenkul danışmanı olmasını savunanlardanım . Size sadık bir manav nasıl meyvenin sebzenin kötüsünü vermez veya size sadık bir balıkçı nasıl bayat balık size önermez ise size sadık bir gayrimenkul danışmanı da sahip olduğunuz gayrimenkule gözü gibi bakar ve kesinlikle hıyanet düşünmez. Bu konudaki doğru insanı bulma tercihini de artık sizlerin hayat tecrübesine bırakıyorum.

Hayat zor ve kimse parayı kumda bulmuyor. Günümüz dünyasında da maalesef güvenilir insan bulmak oldukça zor. Kimseye güvenmeyin demiyorum. Ailenizin haricinde hayatta güvenebileceğiniz insanlar muhakkak olmalı. Fakat insanların süslü cümlelerine çok da fazla inanmadan işinizi sağlam yapmanız hem cebiniz hem de ruh sağlığınız açısından oldukça önemli.

Pazarlamasını düşündüğünüz gayrimenkullerde alıcı-satıcı-emlakçı üçgeninde her tarafın haklarını koruyan sözleşmeler kafanızı rahat ettirir, bunu unutmayın.

Saygı ve selamlarımla . . .

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: GİRAY, ŞEN, YAZDI.., GAYRİMENKUL, PAZARLAMASINDA, SÖZLEŞMENİN, ÖNEMİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı