Haber Detayı
29 Nisan 2021 - Perşembe 08:42 Bu haber 1381 kez okundu
 
ESNAFA DESTEK PAKETİ REDDEDİLDİ
İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur meclisi sunduğu esnafa destek önergesi AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedildi.
EKONOMİ Haberi
ESNAFA DESTEK PAKETİ REDDEDİLDİ

Önergede, “Ülkemizin her bir köşesinde esnaflarımızın sorunlara aydan aya büyümektedir. Üstelik esnaflara, soruna çözüm olabilecek herhangi bir hükümet politikası sunulmadığı için gittikçe daha umutsuz ve çaresiz hale gelmektedir. Esnaflanmız için kaynak ayrılmaması durumu, salgınla mücadelede tam kapanma gibi stratejilerin benimsenmesini olanaksız kılmakta ve esnaflarımızın çektiği ekonomik sıkıntıları daha uzun bir zamana yaymaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

“DESTEKLERİN YÜZDE 89’U ŞİRKETLERE, YÜZDE 11’İ VATANDAŞA VERİLDİ”

 

Önergenin gerekçesinde IMF verilerine göre Türkiye’nin salgın ekonomik destek paketinde desteklerin yüzde 89’unun işletmelere, şirketlere ve bankalara ayrıldığını, vatandaşlara sadece yüzde 11 ayrıldığı vurgulandı. Türkiye’de vatandaşlara sağlanan nakit gelir desteğinin milli gelire oranla yüzde 1.1 olduğu da vurgulanırken, gelişmekte olan ülkelerde bunun ortalamasının yüzde 3.5, gelişmiş ülkelerde yüzde 12.5 olduğu belirtildi.

 

“100 BİNE YAKIN ESNAF KEPENK İNDİRDİ”

 

Yeterli desteklerin yokluğunda borç baskısına ve gelirsizliğe dayanamayan pek çok işletmenin kapandığının belirtildiği önergenin gerekçesinde, Ticaret Bakanlığı verilerine göre sadece 2020 yılında 99 bin 558 esnaf dükkanı ve 40 bin 735 şirket kapandığı vurgulandı.

 

CUMHUR İTTİFAKI ESNAFA DESTEĞİ REDDETTİ

 

Ekonomik zorluk çeken esnafa destek ödemesi verilmesi ve sabit ödemelerin yeniden düzenlenmesi amacıyla Meclis Başkanlığına sunulan önerge, AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi. İYİ PARTİ SERT ÇIKTI İYİ Parti’den yapılan açıklamada “Tam kapanma döneminde aylardır siftahsız gün geçiren, borca boğulan esnafımızı yalnız bırakmayın, devletin yardım elini uzatın dedik. Reddedildi. İşte Ak Parti ve küçük ortağının esnaflarımıza verdiği değer” ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: Sözcü

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ESNAFA, DESTEK, PAKETİ, REDDEDİLDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı