Haber Detayı
12 Mayıs 2023 - Cuma 11:21 Bu haber 287 kez okundu
 
EROĞLUN'DAN AÇIKLAMALAR
Samsunspor'da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, şampiyonluğa giden yolda başarı hikayesini ve Süper Lig hedeflerini anlattı. Eroğlu, "Şampiyonluk için inancımı hiç kaybetmedim" dedi.
SPOR Haberi
EROĞLUN'DAN AÇIKLAMALAR

Altınordu'da 3. Lig ve 2. Lig, Samsunspor'da tarihi bir zaferle 1. Lig Şampiyonluğu kazanan Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, gümbür gümbür geliyor. Eroğlu, Süper Lig'de önümüzdeki sezon Kuzey'in Kralı ile destan yazmak istiyor.

Başarı hikayesinden bahseden Eroğlu, "Çok mutlu ve gururluyum. Samsunspor tartışmasız olarak Türkiye'nin en önemli markalarından biridir. Büyük bir aşk ve heyecanla Samsunspor'u yine ayağa kaldıran başkanımızın hedefi de doğru yönetilen kurumsal bir yapıyla önce Süper Lig'e yükselmek, sonra da hep yukarılarda mücadele eden bir Samsunspor'du. İlk etap büyük başarıyla bitti. Bu başarıda teknik direktör olarak görev yapmış olmak, kelimelere dökülemeyecek kadar güzel bir duygu... Bu kulüp sadece şampiyonluğu kazanmadı, taraftarlarını da aidiyet duygusunu da kazandı." 

"İnancımı, inanın bana tek bir an bile kaybetmedim. 'Bu takım başarılı olamayabilir' diye tek bir an düşünmedim. Şehri takıma döndürmek kolay bir işti. Çünkü siz iyi oynarsanız, iyi sonuçlar alırsanız, adaletli, iletişime açık olursanız destek bulursunuz. Bizim seri galibiyetlere ihtiyacımız vardı. Hepsi bizim için final niteliği taşıyan maçları üst üste kazanınca gerisi de geldi."

Başkana büyük teşekkür'

"Tahmin ediyorum ki 3-4 kulüp en az Samsunspor kadar yatırım yapmıştır. Bu sorunun en doğru cevabını başkanımız Yüksel Yıldırım verecektir. Ben kendisine hem A takım hem altyapı için yaptırdığı tesisler için, profesyonellerin maaşını zamanında yatırarak oyuncuya mazeret bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum. İlerleyen yıllarda biz belki oluruz belki olmayız ama göreceksiniz Samsunspor başarılarının da önüne geçecek, başarıda istikrar sağlayacaktır."

'Çok güçlü olacağız'

"Analizlerimiz sürüyor... Kafamda bir sayı yok. Bu takımı şampiyonluğa ulaştıran futbolcular daha kupalarını almadı. Size bu konuda söyleyebileceğim şey şu: Samsunspor bu sezonki kadrosundan daha güçlü bir kadroyla sahada yer alacak... Önce başarının tadını çıkaralım."

'Kırmızı kazakla gelen zafer'

"Kırmızı kazak konusuna gelince... Çok önemli bir konu başlığı haline geldi. Ben maçlarda kulüp ürünleri kullanmak istiyorum. Dostlarım ve iletişim ile marka yönetimi konusunda bana profesyonel destek olan yıllardır beraber olduğumuz Ali Ergöçmez ve Özgür Özgürengin'in yönlendirmeleriyle kırmızı kazağı giymeyi tercih ettim. Adı uğurlu kazağa çıktı. Hepimizin uğurları vardır ama ben daha çok çalışmaya inanırım. Taraftarlarımız da benimsedi. Ben iç sahadaki tüm maçlara kırmızı kazak ile çıkarken, deplasmanlarda başka tercihler yaptım. Güzel anekdotlar da yaşadım. Rakip taraftarlar bile kırmızı kazakla ilgili yorumlar yaptılar. Mesela Sakarya deplasmanında kulübenin arkasındaki taraftarlar, 'Hoca, kaybedeceğini biliyorsun tabii ondan siyah kazaklasındeğil mi’ diye bağırdılar... O kırmızı kazağımı bir şekilde değerlendirmek istiyoruz." dedi. 

 

SAMSUN ŞEHIR GAZETESİ

Kaynak: Editör:
Etiketler: EROĞLUN'DAN, AÇIKLAMALAR, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı