Haber Detayı
04 Mayıs 2021 - Salı 09:31 Bu haber 1542 kez okundu
 
ERHAN USTA BAKAN SOYLU'YA SORDU KAÇ KİŞİYE CEZA YAZDINIZ?
Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, TBMM'de verdiği önergeyle, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, 'Adana Demirspor ve Giresunspor maçlarına alınan seyircilerden kaçına ceza yazıldığını, kaç idareciye soruşturma açıldığını' sordu.
- Haberi
ERHAN USTA BAKAN SOYLU'YA SORDU KAÇ KİŞİYE CEZA YAZDINIZ?

Samsun Milletvekili Erhan Usta hafta sonu Adana Demirspor ve Giresunspor sahalarında yaşanan olaylarla ilgili verdiği soru önergesinde, "TFF 1. Lig'in 33. haftasında oynanan müsabakalarda yaşanan bir takım haksızlıklar Samsunluları ve Samsunspor'a gönül verenleri derinden üzmüştür. Ligde son haftaya yaklaşılırken puanları eşit olan ve ilk üç sırada yer alan Yılport Samsunspor, Adana Demirspor ve Giresunspor'un maçları 1 Mayıs tarihinde oynanmıştır. Adana Demirspor ve Giresunspor'un maçları öncesi stad dışında; maç esnasında da tribünlerde oluşan kalabalık, tam kapanma kurallarının dışına çıkıldığının en açık örneklerinden birisidir. Yılport Samsunspor belirtilen koşulların tümüne harfiyen uyduğu için rakipleri karşısında dezavantajlı duruma düşmüştür."
dedi. 


KAÇ CEZA KAÇ SORUŞTURMA

 

Usta önergesinde şu soruları sordu:
- 1 Mayıs günü Adana'da oynanan Adana Demirspor - Balıkesirspor müsabakasında kaç kişiye kısıtlamayı deldiği için ceza yazılmıştır?
- Giresun'da oynanan Giresunspor - Akhisar Bld müsabakasında kaç kişiye kısıtlamayı deldiği için ceza yazılmıştır?
- Her iki maçta da ev sahipliği yapan kulüplere, kısıtlamanın delinmesine göz yumdukları için nasıl bir cezai işlem uygulanmıştır?
- Gerekli önlemleri almayan ve ceza yazılmadıysa da buna göz yuman idareciler hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?"

Kaynak: Editör:
Etiketler: ERHAN, USTA, BAKAN, SOYLU'YA, SORDU, KAÇ, KİŞİYE, CEZA, YAZDINIZ?,
Yorumlar
Haber Yazılımı