Haber Detayı
08 Eylül 2020 - Salı 07:13 Bu haber 9310 kez okundu
 
EMS MAKİNA ENERJİ OTOMASYON BOBİNAJ OKAN DEMİRBAĞ ANLATTI samsun samsunhaber samsundanhaberler samsunhaberleri samsunbobinaj samsunelektriklimotor samsunsanayi samsunticaret okandemirbağ
Kurulduğu günden bu güne kadar Samsun ve tüm Türkiye’de 35 yıllık deneyim ve tecrübe ile insana ve yeni teknolojilere yatırım yapmakta olan EMS Makina Enerji Otomasyon Bobinaj sektördeki haklı yerini korumaya devam ediyor. Tamamladığı tüm projelerde yüksek hizmet kalitesi ile firmaların stratejik ortağı haline gelmeyi başaran EMS Makina Enerji Otomasyon Bobinaj’ın başarılı işletme sahibi Okan Demirbağ EMS Makina’nın başarısının sırlarını PM DERGİ’ye anlattı.
EKONOMİ Haberi
EMS MAKİNA ENERJİ OTOMASYON BOBİNAJ OKAN DEMİRBAĞ ANLATTI samsun samsunhaber samsundanhaberler samsunhaberleri samsunbobinaj samsunelektriklimotor samsunsanayi samsunticaret okandemirbağ

Samsundan haberler

PM DERGİ: Okan Bey, bize EMS Makina’dan bahsede bilir misiniz?

OKAN DEMİRBAĞ: EMS Makina 35 yıllık geçmişi ile baba mesleğim olmakla birlikte çocukluğum bu işin içerisinde geçti ve 13 yıl önce tamamen işleri devir aldım. Firma olarak sanayi makinalarına güç veren elektrik motorlarının Sarım, bakım ve onarımını, Samsun ve çevre illerde hatta Türkiye genelinde hizmet vermekte olduğumuz firmalardan aldığımız olumlu tepkiler sonucunda işimize olan heyecanımızın her geçen gün katlanmasına sebep olmasından dolayı sürekli iş gücümüzü (Makina, ekipman ve insan kaynaklı) arttırmaya devam ediyoruz.

PM DERGİ: EMS Makina’nın farkı nedir?

OKAN DEMİRBAĞ: Toplamda alanında uzman 8’i atölye 2’si ofis olmak üzere 10 kişilik bir ekibimiz var. Çalıştığımız firmaların birçoğunun kurumsal yapıda firmalar olması ve hepsinin kendi bünyesinde mekanik ve elektrik uzmanları olması bizim açımızdan avantaj oluyor. İşimizde gösterdiğimiz başarı müşterilerimiz tarafından kolayca anlaşılabiliyor. Hizmet kalitemiz ve yaptığımız işin arkasında durmamız bizi farklı kılan en önemli etkenlerdir. Bu bölgenin en büyük atölye ve ekipman sistemine sahibiz. 750 metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. Vinç ekipmanlarımızdan tutun fırın kurutma sistemimize kadar son teknoloji ve Avrupa standartlarında çalışıyor her yaptığımız işi müşterilerimize görseller ile rapor ediyoruz. Çünkü bizim yaptığımız iş kapalı bir kutu. Müşterilerimizin yapılan işin kalitesini görmesini ve içlerinin rahat etmesini istiyoruz. İş sonu verdiğimiz raporlar ile bu rahatlığı da müşterilerimize veriyoruz. Diğer bir özelliğimiz ise müşterilerimizin Fabrika ve tesislerinin duraklama yaşamaması adına, gerek yedekte bulunan elektrik motorlarımızla, gerek servis araçlarımızla ve zamanında teslimatla müşterilerimize 7/24 hizmet vermeye devam ediyoruz. Bütün bu özelliklerimiz bizi farklı kılan etkenlerin başında geliyor.

PM DERGİ: EMS Makina pandemi dolayısı ile oluşan ekonomik sıkıntılardan etkilendi mi?

 OKAN DEMİRBAĞ: Bizim çalıştığımız seviyedeki fabrikaların durmaması bizim işlerimizi etkilemedi. Ayrıca Türkiye geneline hizmet verdiğimiz için geniş bir müşteri potansiyelimiz olması bizim işlerimizde bir değişiklik olmamasını sağladı. Geleceğe yönelik yatırımlarımızı EMS Makina üzerine yapıyor ve kontrollü bir şekilde büyüyoruz. Son 5 yıl içerisinde zaten hem müşteri kapasitesi hem de ekipman anlamında hızlı bir büyüme ve gelişme sağladık. Yapı itibariyle durağan olmayı sevmediğim için geleceğe yönelik planlamalarımızı da kontrollü bir şekilde yapmaya devam ediyoruz.

PM DERGİ: İş alanınızın kapsamı nedir?

OKAN DEMİRBAĞ: Standart tip elektrik motorlarının bakım, tamir revizyonunun yanı sıra Karadeniz bölge distribütörlüğünü yaptığımız mıknatıslı senkron motorlar grubumuzun satışını ve servisliğini de yapmaktayız. Bu ürün gruplarıyla alakalı olarak anahtar teslim projeler üretiyoruz. Şuanda da Ünye ve Fatsa’da devam etmekte olan anahtar teslim projelerimiz bulunuyor. Bu ürünümüzde Amerikan kökenli ve Çin’de üretilmekte olup dünyada kullanılan son teknoloji bir üründür. Bu ürünümüz çalışma sistemi sayesinde hem elektrik tasarrufu hem da daha yüksek tork sağlıyor ve bu özellikleri ile de şuanda oldukça ilgi görüyor. Motor, enerji, otomasyon ve bobinaj alanlarının hepsinde başarılı bir şekilde işimizi sürdürmeye devam ediyor.

 

PM DERGİ: Firmanızı büyütmek için neler yapıyorsunuz ya da nelere ihtiyaç duyuyorsunuz?

OKAN DEMİRBAĞ: İşimizi geliştirmek amacıyla küçük yaşlardan itibaren sürekli fuarlara katılıyor ve sektör hakkındaki gelişmeleri takip ediyorum. Başarılı bulduğum ve beğendiğim her yeniliği kendi atölyemizde uyguluyorum. Gelişim açısından daha hızlı büyümemiz için destek almamız gerekiyor ve üretim yapmadığımız için Kosgep’ten bir makina desteği alamıyoruz. Bu sebeple yüksek yatırım maliyeti olan ve kısa vadede ödeme yapamayacağımız ekipmanları bünyemize katamıyor bazı işleri iş ortaklarımıza yaptırmak durumunda kalıyoruz. Bizim kapasitemizde olan işletmelere ekipman desteği sağlanabilirse büyüme hızımız kesinlikle artacaktır. Bizim sektörde ve benzer sektörlerde üretim yapılmıyor olarak görülse de yaptığımız revizyon sayesinde ürünlere geri dönüşüm sağlıyoruz. Bunu daha başarılı bir şekilde yapmamız içinde daha fazla ekipmana ihtiyacımız oluyor. Bu sebeple de ben bütün kazancımı yatırım olarak işime yatırıyorum. Diğer firmalarında bu şekilde davranması ve gelişimlerini hızlandırması gerektiğini düşünüyorum.

 

PM DERGİ: Hizmet kaliteniz ve müşteri kapasiteniz arasındaki ilişki ne durumda?

OKAN DEMİRBAĞ: İşimiz sadece bobinaj gibi görünebilir ama biz motorları komple revize edip müşterilerimize sıfır ayarında teslim ediyoruz. Motorun bobinaj işlemi bittikten sonra motorun hem iç hem dış temizliğini, değişmesi gereken bütün vida ve civatalarını değişiyor, eğer gerekiyorsa motoru boyuyor ve streç filme sarıp müşterimize öyle teslim ediyoruz. Teslimat sırasında kendi motorunu tanımayıp sıfır ürün götürdüğümüzü düşünen müşterilerimiz oluyor. Buda bizim işimize verdiğimiz özeni gösterdiği gibi ayrıca bizi de mutlu ediyor. Yaptığımız işin kalitesi de bize referans olduğu için hiçbir zaman müşteri sıkıntısı yaşamadık ve kapasitemizin el verdiği ölçüde çalışmaya devam ediyoruz. Doğal olarak hizmet kalitemiz müşteri kapasitemize olumlu şekilde yansıyor.

PM DERGİ: Fırın kurutma sisteminizden bahsedebilir misiniz?

OKAN DEMİRBAĞ: Elektrik motorlarının içerisindeki bakırın amacı bir çekme kuvveti oluşturmasıdır. Sarım işlemi bittikten sonra sargıyı sabitlemek amacıyla sargıya vernik uyguluyoruz. Bölgemizde bizim dışımızdaki bütün firmalar bu verniği açık havada kurutuyor. Bu kurutma sisteminin en büyük sorunu ise verniğin bu şekilde kurutulmasının vernikte çatlamalara sebep olması. Ayrıca çatlama olmasa bile fırın kurutma yapılmayan bir motor örneğin 1000 ampere kadar dayanabilirken fırın kurutma yapılan motorlar 1500 ampere kadar dayanabiliyor. Bu sebeple de motorun dayanma gücü artıyor. Kurumsal firmaların bünyesinde çalışan mühendisler bu farkı bildikleri için bizi tercih ediyorlar.

 

 

PM DERGİ: Teşekkür ederiz Okan Bey. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Okuyucularımız için son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

OKAN DEMİRBAĞ: İşimizi severek ve profesyonel bir şekilde yapmaktan ve müşterileri memnuniyeti konusunda başarılı olabilmekten son derece mutlu ve gururluyuz. EMS Makina olarak Samsun’u bölgede başarıyla temsil ediyoruz. Markamızı her geçen gün daha ileriye taşıma ve marka bilinirliğimizi daha fazla arttırma amacındayız. Bugüne kadar bizi tercih eden bütün müşterilerimize teşekkür ediyor ve kaliteli hizmet beklentisi olan bütün firmaları EMS Makina ile çalışmaya davet ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Özel Röportaj: Yaşar TUNCEL

Kaynak: Editör:
Etiketler: EMS, MAKİNA, ENERJİ, OTOMASYON, BOBİNAJ, OKAN, DEMİRBAĞ, ANLATTI, samsun, samsunhaber, samsundanhaberler, samsunhaberleri, samsunbobinaj, samsunelektriklimotor, samsunsanayi, samsunticaret, okandemirbağ,
Yorumlar
Haber Yazılımı