Haber Detayı
03 Mayıs 2021 - Pazartesi 09:31 Bu haber 1357 kez okundu
 
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?
Emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ne zaman ödeneceği belli oldu. Bakan Vedat Bilgin, emekli vatandaşların bayram ikramiyelerinin 6-7 Mayıs'ta ödeneceğini açıkladı.
EKONOMİ Haberi
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılı emekli bayram ikramiyesinin mayıs ayının ilk haftası içerisinde ödeneceğini açıklamıştı.

Çalışma ve Sosyla Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği haberi duyurdu.

İKRAMİYELER 6-7 MAYIS'TA HESAPLARDA

Ödeme tarihlerine ilişkin bilgi veren Bakan Vedat Bilgin, ""SSK emeklilerimizin 6 Mayıs'ta, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ise 7 Mayıs'ta bayram ikramiyeleri hesaplarına yatırılacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin, ödenecek ikramiye miktarının ise 12,3 milyar lira olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta yapılan yasal düzenleme ile emekli bayram ikramiyesi 1.100 TL'ye yükseltilmişti.

 

Bakanlığın konuya ilişkin açıklamasında şunlar kaydedildi;

Vatandaşlarımızın bu muafiyeti bankanın ikametine en yakın şubesine en kısa sürede geliş-gidiş yapmak için kullanmaları büyük önem taşınmaktadır. Maaş/aylık/ücret veya ikramiye ödemeleri sırasında fiziki mesafe kuralı başta olmak üzere salgınla mücadele tedbirlerine aykırı görüntülerin oluşmaması için mülki idare amirlerinin koordinasyonunda banka yönetimlerince gerekli gerekli tedbirler alınması, açık bulundurulacak şube ve çalıştırılacak personel sayısının artırılması gerekmektedir. Yoğunlaşmanın önüne geçilebilmesi amacıyla bu dönemde banka şubeleri açılış-kapanış saatlerinde esnemeye gidilebilecektir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: EMEKLİ, BAYRAM, İKRAMİYELERİ, NE, ZAMAN, ÖDENECEK?,
Yorumlar
Haber Yazılımı