Haber Detayı
08 Kasım 2022 - Salı 07:19 Bu haber 422 kez okundu
 
Elon Musk'tan Twitter kararı
CNN International, Twitter'ı satın alan Elon Musk'ın ücretli mavi tik uygulaması için erteleme kararı aldığını duyurdu.
BİLİM / TEKNOLOJİ Haberi
Elon Musk'tan Twitter kararı

Twitter uzun süredir Silikon Vadisi’nde büyük potansiyelini yerine getiremeyen bir şirket olarak değerlendiriliyor. Musk da sosyal medya devinden, doğru ellerde harika bir karşılık alınabileceğini savunuyordu. Özgür ifade fazlalaşacak ve bunu kârlılık izleyecekti. Ancak ilk 10 gün Musk’ın bir sosyal medya şirketini yönetmekteki tecrübesizliğini ortaya koydu.

'MAVİ TIK' TARTIŞMASI

Şirketi alır almaz mavi tık özelliğinin paralı olacağını duyuran Musk'a kamuoyunda tepki yağıyor. Eleştirilerin odağındaki politikanın birkaç gün içinde uygulamaya geçmesi bekleniyordu. Yeni sistemde parayı veren mavi tıkı alacak ve dahası üye kullanıcılar uygulamada algoritma tarafından öne çıkarılacaktı. Tweetlere verdikleri cevaplar, mention edildikleri tweetler ve aramalarda daha görünür olacaklardı. Yani para ödeyen uygulamada itibarlı gözükecekti.

SORU İŞARETLERİ VAR

Ancak politikanın duyurulması ile adalet ve güvenilirlik bağlamında sorular gündeme geldi. Musk bu değişimin Twitter’ı, bot olarak anılan hesaplardan arındırmak amaçlı olduğunu da söylüyordu. Ancak bu aynı zamanda parayla da ilgili. Milyarder işadamına göre, bu karlılık hedefine ulaşmak için bir yol. Ancak bazıları doğrulama yönteminin ücretle sağlanmasının, yanlış bilginin yayılması sonucunu doğuracağı uyarısını yaptı. Twitter, ücreti veren kişilerin söyledikleri kişiler olduğunu nasıl belirleyecekti?

ERTELEME KARARI GELDİ

CNN International, Elon Musk'ın Mavi tık uygulaması için erteleme kararı aldığını duyurdu. Erteleme kararını Twitter içinde durumdan haberdar bir kaynaktan doğrulattığını belirten CNN, söz konusu kararın kamuoyu tepkilerinin hemen peşinden gelmesine dikkat çekti.

PEŞ PEŞE KAOS HABERLERİ

Medyaya yansıyan haberlere göre, Musk, şirketi devraldığı ilk haftada, birim yöneticilerinden, işine son verilecek çalışanların listesini istedi. Geçen Perşembe günü Musk resmen Twitter’ın sahibi olduktan neredeyse yedi gün sonra, çalışanlara işlerini kaybedecekleri duyuruldu. Bunun ardından da 7500 Twitter çalışanının yarısının şirketle ilişkisi kesildi. Şirketi 44 milyar dolara satın alan birinin, bu kadar büyük bir çalışan grubunu kovmaya neden ihtiyaç duyduğu merak uyandırdı.

BAZI KOVULANLAR GERİ ÇAĞRILDI

Çalışanlara Cuma günü saat 4’e kadar bir email alacakları duyuruldu ancak çok sayıda çalışana bu ulaşmadı. Twitter ofislerinin, kritik birimlerdekiler dışında tüm çalışanlara kapatıldığı haberleri yapıldı. Çalışanlar şirket için hesaplarına giremedi. Cuma akşamı şirket yöneticilerinden Yoel Roth, ilk hatta içerik yöneticiliği yapan ekiplerin işten çıkarmalardan en az etkilendiğini söyledi. En sonunda Pazar günü Bloomberg, Twitter’ın ‘hatalı’ kovulan bazı çalışanlarını geri çağırdığını haberleştirdi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Elon, Musk'tan, Twitter, kararı,
Yorumlar
Haber Yazılımı