Haber Detayı
24 Mayıs 2021 - Pazartesi 13:01 Bu haber 1703 kez okundu
 
EĞİTİM İŞ’TEN BİR HUKUK ZAFERİ DAHA
EĞİTİM İŞ’TEN BİR HUKUK ZAFERİ DAHA Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay Çarşamba İlçe Temsilcilik Başkanı Ali Demirci’nin de aralarında bulunduğu 5 öğretmen ve bir okul müdürü çeşitli disiplin cezaları ile cezalandırıldığını ve “Hizmetin Gereği” olarak Samsun ilinin farklı ilçelerine bir nevi sürgün edildiklerini açıkladı.
- Haberi
EĞİTİM İŞ’TEN BİR HUKUK ZAFERİ DAHA

Samsundan haberler - Samsun haber 

 

Eğitim İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay’ın açıklamalarının tamamı şu şekilde;       

‘’2019-2020 eğitim öğretim yılında Samsun ili Çarşamba ilçesinde, Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisede açılan soruşturmalar neticesinde, Sendikamız Çarşamba İlçe Temsilcilik Başkanı Ali Demirci’nin de aralarında bulunduğu 5 öğretmen ve bir okul müdürü çeşitli disiplin cezaları ile cezalandırılmış ve “Hizmetin Gereği” olarak Samsun ilinin farklı ilçelerine bir nevi sürgün edilmişlerdi.

Soruşturmanın sona erdiği Ağustos 2020’den itibaren, yapılan uygulamaların ve alınan kararların hukuka uygun olmadığını belgelemiştik. Yasal süreç içinde belgelendirmemize, bir sendika ilçe başkanın 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunu’nun 18. Maddesinde yer alan “Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerini sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez.”  amir hükmünün varlığına rağmen görev yerinin zorlama ile değiştirilmesi karşında, yapmış olduğumuz resmi başvurular karşılıksız kalmıştı.

 Eğitim İş Sendikasının örgütü ile vermiş olduğu hak arama mücadelesinin sonucunda, Samsun 1. İdare Mahkemesi 12 Mart 2020 tarihinde almış olduğu kararla görev yeri değişikliğini iptal etmiştir. İlgi kararda Mahkeme,  Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Çarşamba İlçe Temsilcilik Başkanımız Ali DEMİRCİ’ye reva gördüğü uygulamaların, başka bir yere atanmasını gerektirecek nitelik ve ağırlıkta bulunmadığına karar vermiştir.  Maarif müfettişleri marifeti ile yapılan soruşturmanın, İlçe Başkanımız Ali DEMİRCİ’nin başka bir ilçeye isteği dışında atamasını gerektirecek ve hukuken kabul edilebilir başkaca bir bilgi yâda belgenin de, soruşturma dosyasında yer almadığını ilan etmiştir.

Eğitim İş her zaman haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısında durmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.’’

                                                                                                       Suat ÖZKOLAY

                                                                                                           Eğitim İş

          Genel Eğitim Sekreteri

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: EĞİTİM, İŞ’TEN, BİR, HUKUK, ZAFERİ, DAHA,
Yorumlar
Haber Yazılımı