Haber Detayı
09 Kasım 2020 - Pazartesi 13:28 Bu haber 1945 kez okundu
 
DÖVİZ DÜŞÜYOR TL DEĞER KAZANIYOR
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı getirilen Naci Ağbal'ın ilk açıklaması TL'ye olumlu yansıdı. Ağbal'ın açıklamlarının ardından dolar, euro ve sterlinde sert düşüş yaşanıyor. Türk Lirası dünyanın en değerli 3 para birimine oranla yüzde 5 değer kazandı.
EKONOMİ Haberi
DÖVİZ DÜŞÜYOR TL DEĞER KAZANIYOR

8 Kasım Pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesaplarına yapılan siber saldırıda istifa ettiği paylaşımlarına yer verilmişti. Yaşanan son dakika olayları sonrası döviz fiyatları fırlamaya başladı. Gece vaktine kadar hızla yükselen döviz fiyatları bugün itibariyle düşüşe başladı. 8,35'leri gören dolar bugün yüzde 5 üzeri değer kaybederek 8 TL seviyesine kadar geriledi. 

YENİ TCMB BAŞKANI AĞBAL'IN İLK AÇIKLAMASI ETKİLİ OLDU

Hafta sonu Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Naci Ağbal'ın bugün piyasalara verdiği mesaj olumlu karşılık buldu. Bugün yazılı bir açıklama ile piyasalara mesaj veren TCMB Başkanı Naci Ağbal, temel amacın fiyat istikrarı olduğunu belirterek, "Tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacak. 19 Kasım'a kadar mevcut durum ve beklentiler g özden geçirilecek" diye konuştu. Ağbal, banka olarak temel amaçlarının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu belirterek, "Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm politika araçları kararlılıkla kullanılacaktır. Para politikasında, şeffaflık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkeleri çerçevesinde iletişim güçlendirilecektir." ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DÖVİZ, DÜŞÜYOR, TL, DEĞER, KAZANIYOR, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı