Haber Detayı
14 Ekim 2021 - Perşembe 07:05 Bu haber 1185 kez okundu
 
DÖVİZ DE YENİ DÖNEM
Resmi Gazete'de dün yayımlanan kararla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarının çalışma düzenine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemeye göre, döviz alım satımlarında kimlik tespiti zorunlu oldu.
EKONOMİ Haberi
DÖVİZ DE YENİ DÖNEM

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı kararda tanımlanan yetkili müesseseler olan Döviz bürolarının çalışma düzenine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yaptı.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan ve Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı karara ilişkin tebliğde değişiklikler yapan tebliğe göre, B grubu yetkili müesseselerin faaliyet alnında düzenlemeler yapıldı.

 

 

KİMLİK TESPİTİ ZORUNLULUĞU

Düzenlemeye göre döviz büroları müşterinin T.C. Kimlik Numarasını/Pasaport Numarasını ve/veya Vergi Kimlik Numarasını, işlem tarihini, saatini ve miktarını gösterecek şekilde her bir işlem itibarıyla ayrı bir hesap veya deftere kayıt etmek zorunda olacak.

Bürolar gerçekleştirdikleri tüm işlemlerde müşterinin T.C. Kimlik Numarasını/Pasaport Numarasını ve/veya Vergi Kimlik Numarasını müşteriden temin ederek her bir işlem itibarıyla kayıt altına almak zorunda.

 


 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DÖVİZ, DE, YENİ, DÖNEM,
Yorumlar
Haber Yazılımı