Haber Detayı
18 Nisan 2022 - Pazartesi 09:24 Bu haber 722 kez okundu
 
DEPREMDE ÇINARLARIMI KAYBETTİM LÖSEMİ YÜZÜNDEN TOHUMUMU KAYBEDEMEM
“Sizin kızınız hiç ateşler içinde yandı mı? Sizin o güzel kızınızın okşamaya kıyamadığınız saçları ellerinize kaldı mı ya da neşe içinde oyunlar oynayışını gördüğünüz çocuğunuz yataktan kalkamaz oldu mu?
- Haberi
DEPREMDE ÇINARLARIMI KAYBETTİM LÖSEMİ YÜZÜNDEN TOHUMUMU KAYBEDEMEM

Bu sorular 4 yaşındaki Lösemi tanısı almış Deniz’in annesi Tuğba Anneye ait. Gölcük depreminde anne ve kız kardeşini kaybederek enkazdan çıkan Tuğba Anne, biricik yavrusu Deniz için mücadelesine LÖSEV’le devam ediyor.

 

LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın hastanesi LÖSANTE kahramanlarından biri de 4 yaşındaki Deniz İnci. Bir sabah kreş öğretmeni Deniz İnci’nin halsizlik belirtilerini fark ettikten sonra yapılan tetkikler neticesinde Lösemi olduğu öğrenildi. LÖSANTE’nin 5. Katında 23 Ekim 2021’de tedavisi başlayan İnci’nin yolculuğu ile Tuğba Annenin Gözyaşları ve isyanı yerini çaba ve umuda bıraktı.

 

Depremde Annesi ve Kız Kardeşini Kaybetti Şimdi Kızı Lösemi ile Savaşıyor

 

Tuğba Anne 17 Ağustos 1999’da Gölcük depreminde yaşanabilecek en büyük acılardan birini yaşadı. Yaralı olarak kurtuldu enkazdan. Fakat deprem yüzünden ‘çınarlarım’ dediği annesi ve kız kardeşini toprağa verdi. “Ben o depremde çınarlarımı kaybettim. Annem ve kız kardeşimi toprağın altında bıraktım. Şimdi kök salmışken köklerimi de tohumumu da kaybedemem. Kızımı da bu hastalığa bırakmak istemiyorum,” sözleriyle acısını paylaşan Tuğba Anne en güzel yarınlar için minik İnci ile mücadelesine LÖSANTE Hastanesi’nde devam ediyor.

 

Minik Deniz İnci ve Tuğba Annenin hikâyesi onlarca hikâyelerden sadece biri. Her gün yüzlerce çocuk ve ailesi acıyla birlikte umudu da kucaklıyorlar. Siz de bu Ramazanda “Önce Çocuklar İyileşsin” diyerek fitre, fidye ve zekât bağışlarınızla bir çocuğun umuduna ortak olabilir koli bağışı yaparak ailelerin sofralarını şenlendirebilirsiniz. Tüm bağış seçeneklerine www.losev.org.tr  adresinden ulaşılabilir.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: DEPREMDE, ÇINARLARIMI, KAYBETTİM, LÖSEMİ, YÜZÜNDEN, TOHUMUMU, KAYBEDEMEM,
Yorumlar
Haber Yazılımı