Haber Detayı
21 Ağustos 2020 - Cuma 13:27 Bu haber 1539 kez okundu
 
CUMHURBŞKANI MÜJDEYİ AÇIKLADI samsun samsunhaber samsundanhaberler samsundan haberler receptayyiperdoğan cumhurbaşkanı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi açıkladı. İşte o müjde...
EKONOMİ Haberi
CUMHURBŞKANI MÜJDEYİ AÇIKLADI samsun samsunhaber samsundanhaberler samsundan haberler receptayyiperdoğan cumhurbaşkanı

MÜJDEYİ AÇIKLADI...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihin en büyük doğalgaz keşfinin Karadeniz'de gerçekleştirildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunun müjdesini verdi.

"HEDEF 2023"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın gözünü Türkiye'ye çevidiği o müjdeyi açıkladı! Erdoğan yaptığı açıklamada "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de keşfetti. Hedefimiz 2023'te Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarih açıklamasında satır başları şöyle:

"DOĞALGAZ SAHALARINDA VAHŞİ BİR DÜZEN VAR"   

  "Aziz milletim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın kıymetli mensupları, misafirler, basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün tarihi müjdeyi paylaşmak üzere bir aradayız. Enerji, kalkınmanın temel unsuru olmanın yanı sıra milli bağımsızlığın tesisinde de çok büyük öneme sahip. Ülkelerin vizyonlarının hayata geçebilmesi enerji sektöründeki istikrarla alakalıdır.

FATİH SONDAJ GEMİSİ KEŞFİ TAMAMLADI

Petrol ve doğalgaz sahalarının kontrolü için yeri geldiğinde milyonlarca insanın canının hiçe sayıldığı vahşi bir düzen kurulmuştur. Suriye'deki son yıllarda yaşananları düşünün. Biz mazlumların bulundukları yerlere giderken birileri doğrudan petrol üretim tesislerine yönelmiştir. Aynı durumla Libya'da karşılaştık. Doğu Akdeniz'deki oyunun gerisinde de enerji kaynaklarının paylaşımı kavgası vardır. Biz önceliğimizi asla değiştirmedik. Hep "önce insan" dedik.

"RABBİM BİZE BİR KAPI AÇTI"

İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir. Rabbim bize bambaşka bir yerde hem de görülmedik zenginlikte bir kapı açtı, yarın benzer kapılar başka yerlerde de önümüze açılacaktır. Kimsenin günahını almıyoruz, belki de gerçekten aradılar ama bulamadılar. Biz artık bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük. Bu tür çalışmaların doğrudan milli kuruluşlarla yürütülmesini kararlaştırdık. O dönemde Enerji Bakanımız olan Berat Albayrak ile Fatih Dönmez kardeşimiz politikamızı kararlılıkla uyguladı. Derin deniz sondajlarını bizzat yapma arayışına girdik. Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih'in yanında Yavuz ve Kanuni gemilerimizle dünyanın önde gelen ülkelerinden olduk. 3 sondaj ve iki sismik araştırma gemimiz tamamen kendi ekipmanlarımız ile çalışmalarını yürütüyor. Dünya fiyatlarının bir hayli altında maliyetle kazandırdığımız gemilerimizle yaptığımız sondajların birim maliyeti de oldukça düşüktür." 



 

Kaynak: Editör:
Etiketler: CUMHURBŞKANI, MÜJDEYİ, AÇIKLADI, samsun, samsunhaber, samsundanhaberler, samsundan, haberler, receptayyiperdoğan, cumhurbaşkanı, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı