Haber Detayı
21 Aralık 2020 - Pazartesi 09:33 Bu haber 1833 kez okundu
 
CEMİL DEVECİ PAZARA ÇIKTI BİZZAT DENETLEDİ
Atakum Belediyesi, Samsun İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun pazar yerleri ile ilgili aldığı kararları uygulamaya başladı. Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek amacıyla yaşama geçirilen tedbirleri sahada inceleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, çok sayıda yurttaşın bir araya geldiği pazar yerlerinde maske, mesafe ve temizlik kurallarının eksiksiz uygulanması gerektiğinin önemine dikkat çekti.
GÜNDEM Haberi
CEMİL DEVECİ PAZARA ÇIKTI BİZZAT DENETLEDİ

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kent genelindeki pazar yerlerini, Samsun İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararları doğrultusunda yeniden düzenledi. Çok sayıda yurttaşın sebze ve meyve alışverişi yapmak için bir araya geldiği pazar yerlerinde yolun iki yönüne kurulan tezgahlar tek sıraya düşürüldü, yan yana kurulan tezgahlar arasındaki mesafeler genişletildi. Tezgahların karşısında kalan boş alanda bariyerlerle önlem alan ekipler, yurttaşların rahatça hareket edebilecekleri yürüyüş bölgesi oluşturdu. Pazar yerinin giriş ve çıkışlarının yanı sıra satış bölümlerinde devriye görevi yapan Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, esnaf ve yurttaşlara maskelerini takmaları, sosyal mesafe kurallarına uymaları gerektiği yönünde uyarılar yaptı. Tek sıra tezgah uygulaması ile pazar yerleri daha geniş bir alana yayıldı, yurttaşların alışveriş sırasında sosyal mesafeye uygun hareket edebilecekleri geniş sahalar oluşturuldu. Müşteri yoğunluğunun oluştuğu tezgahlarda esnaf ve yurttaşlar Zabıta ekiplerince uyarıldı. 

 

'ZOR GÜNLERİ GERİDE BIRAKABİLMEK İÇİN HERKES KURALLARA UYMALI'

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Belediye Başkan Yardımcısı Okan Saral, Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Cumhuriyet Mahallesi Azerbaycan Caddesi'ndeki pazar yerinde gerçekleştirdiği düzenleme ve denetimleri yerinde inceledi. Ömürevleri'nden giriş yaptığı pazar yerinde saha ziyaretini Türk-İş bölgesine kadar sürdüren Başkan Deveci, esnaf ve yurttaşları da dinledi. Samsun İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar arasında esnafların tezgahlarından çıkan atıkları poşetlerde biriktirme zorunluluğu bulunduğunu belirten Başkan Cemil Deveci, Atakum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin tüm pazar yerlerinde dezenfeksiyon işlemi uyguladığını hatırlattı. Yaklaşık 10 aydır devam eden koronavirüs salgını nedeniyle Atakum'un yanı sıra Samsun ve tüm Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Başkan Deveci, "İl Hıfzıssıhha Kurulumuz salgının hızını yavaşlatmak için önemli kararlar alıyor. Biz de yerel yönetimler olarak bu kararları sahada uyguluyor ve devamlılığının sağlanması için aralıksız şekilde çalışıyoruz. Pazar yerleri çok sayıda yurttaşımızın bir araya geldiği kalabalık mekanlar. Bu nedenle kuralların pazarlarda eksiksiz şekilde uygulanması çok önemli. Zor günleri geride bırakabilmek için bu kurallara herkesin uyması gerekiyor. Atakumlular, salgın etkileri altında geçirdiğimiz 10 ayda eşsiz bir dayanışma içerisinde oldu. Bu dayanışmanın bundan sonra da süreceğine inanıyorum. Tüm hemşehrilerimin maske, mesafe ve temizlik kurallarına eksiksiz şekilde uymasını rica ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CEMİL, DEVECİ, PAZARA, ÇIKTI, BİZZAT, DENETLEDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı