Haber Detayı
30 Temmuz 2020 - Perşembe 09:29 Bu haber 1932 kez okundu
 
CEMAL ENGİNYURT MHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ. İŞTE İLK AÇIKLAMA samsunhaber samsundanhaberler cemalenginyurt
Cemal Enginyurt MHP’den ihraç edildi. MHP Disiplin Kurulu Enginyurt’u parti üyeliğinden çıkardı. Enginyurt'un ihracıyla MHP'nin sandalye sayısı 49'dan 48'e düştü.
- Haberi
CEMAL ENGİNYURT MHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ. İŞTE İLK AÇIKLAMA samsunhaber samsundanhaberler cemalenginyurt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verdi. Kurul Başkanı, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Cemal Enginyurt hakkında verilen Merkez Disiplin Kurulu Kararı'na ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"21 Temmuz 2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu İli Altınordu ilçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'nun 30 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78'inci maddesinin 'kesin çıkarma cezasını gerektiren haller başlıklı' 4. bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir."

 

 

Kararın ardından ilk açıklama

Cemal Enginyurt, ihraç kararının ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Enginyurt, "MHP den ihraç ettiniz. Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler, bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz, kesemeyeceksiniz. Ülkücülerin sesini kimse kesemez. Millet, devlet ve Ordulular için hep doğruları konuşan olacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CEMAL, ENGİNYURT, MHP'DEN, İHRAÇ, EDİLDİ., İŞTE, İLK, AÇIKLAMA, samsunhaber, samsundanhaberler, cemalenginyurt,
Yorumlar
Haber Yazılımı