Haber Detayı
14 Kasım 2022 - Pazartesi 12:44 Bu haber 1128 kez okundu
 
Çatısı Gökyüzü doğa temelli REMİDA Dönüşüm anaokulu Samsun İlkadım bölgesinde açıldı.
Samsun’da eğitim sektöründe yıllardır adından söz ettiren eğitimcilerin , bir araya geldiği okul , alternatif eğitim modeliyle öne çıkıyor.
EĞİTİM Haberi
Çatısı Gökyüzü doğa temelli REMİDA Dönüşüm anaokulu Samsun İlkadım bölgesinde açıldı.

Doğadan ilham alan , Reggio Emilia alternatif eğitim modelini uygulayan,  Remida Dönüşüm Anaokulu okul öncesi eğitim sektöründe Samsun’da bir ilke imza atıyor . 

Reggio Emilia eğitim modeline modern çağın yaklaşımı diyebiliriz.  Dünyada pedagojik anlamda çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanmış bir yaklaşım olarak görülmektedir. 
Reggio Emilia okulunda tüm çocuklar; becerikli, meraklı, hayal gücü zengin, yaratıcı, diğerleri ve çevreleriyle iletişim kurarak işbirliği içinde hareket etme isteğine sahip  bireyler olarak kabul edilir.
 Reggio Emilia okullarında çocuk bilgiyle doldurulacak boş bir levha olarak görülmemektedir. Öğrenmeleri için en doğru, en iyi ve en uygun fırsatlar sunulduğunda onların öğrenmeye hazır oldukları kabul edilmektedir. 

 

 

 

İtalyada Reggio Emilia kentinde bulunan REMİDA , yaratıcı geri dönüşüm merkezinden adını almış. 

Tamamen doğal malzemelerle donatılmış müstakil binası ve meyve ağaçlarıyla dolu yemyeşil bahçesiyle , şehrin ortasında,  doğanın kalbinde hissettiren REMİDA Dönüşüm Anaokulu aileleri heyecanlandırıyor. 

Görkemli  açılış töreninde konuşma yapan eğitim duayenlerinden Sezen Kılınç; "Remida Dönüşüm okulumuz, sıcak bir aile yuvası olacaktır. Yoğun temposuna rağmen açılışımızı onurlandıran Atakum Belediye Başkanı Avukat Sayın Cemil Deveci'ye,  değerli eşi Avukat Sayın Gülay Deveci'ye, atık ve geri dönüşüm projeleri ile ülkemizin gururu sayın bilim insanı Yüksel Ardalı'ya, Prof Dr Hakan Leblebicioğlu’na, Sayın Mehmet Çömez beye ve tüm değerli misafirlerimize  teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışa katılan Prof. Dr. Yüksel Ardalı ise konuşmasında; "En büyük hayalimdi , çocuklarımız çevre eğitimi alsın hayata 1-0 önde başlasınlar isterdim . Çocukların dört duvar sınıflara kapatılmadığı , tüketen değil üreten , çözüm üretebilen aktif bireylerin yetiştiği okullara ihtiyacımız var . Hayalimi hayata dönüştüren bu güzel ekibe teşekkür ediyorum" diye belirtti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Çatısı, Gökyüzü, doğa, temelli, REMİDA, Dönüşüm, anaokulu, Samsun, İlkadım, bölgesinde, açıldı., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı