Haber Detayı
12 Ağustos 2021 - Perşembe 12:03 Bu haber 1291 kez okundu
 
BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU AÇIKLAMASI
Onur GÜNDÜZ: Kamu emekçileri ve emeklilerini doğrudan, diğer çalışanları ve emeklileri ise dolaylı olarak ilgilendiren 2022-2023 yıllarına ilişkin sözde toplu sözleşme görüşmeleri ekonomik kriz koşullarında sürmektedir.
GÜNDEM Haberi
BİRLEŞİK KAMU İŞ KONFEDERASYONU AÇIKLAMASI

Kamu emekçileri ve emeklilerini doğrudan, diğer çalışanları ve emeklileri ise dolaylı olarak ilgilendiren 2022-2023 yıllarına ilişkin sözde toplu sözleşme görüşmeleri ekonomik kriz koşullarında sürmektedir.

Memur-Sen ve Kamu-Sen bu yıl kamu emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarına ilişkin birlikte hareket edeceklerini ifade ettiler ancak bir gerçek var ki hiçbir zaman kötü fotokopi aslının yerine geçemez. Bir  gerçek daha var ki yıllardır kamu çalışanları üzerinden şahsi istikbali için çalışmışlardır. Bunların ya birbirlerinden haberleri yok ya da iyi kötü polis rollerine büründüler.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın ve Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin iflas etmiş tüccarın adeta günah çıkarması gibi ortak şekilde açıkladıkları zam oranlarının arkasında ne kadar duracakları sendikacılıkları gösterecektir. Bu rantçı ve menfaatçi anlayış sendikal mücadele tarihine kara bir leke olarak kalacaktır.

AKP iktidarı, her zaman yaptığı gibi kurnazca enflasyon rakamları üzerinde oynayarak, hayali bir yaşamın resmini çizmek istekmektedir. Kamu emekçileri adına sözde yetkili konfederasyon Memur-Sen’de çaresizlik içerisinde verilen rakamları “Hakem Kurulu”na onaylatacaktır.

AKP’nin kamu çalışanlarını açlığa ve yoksulluğa mahkûm ettiği sözde toplu sözleşme masasında hükümetin arka bahçesi gibi davranan MEMUR-SEN gibi TÜİK’te bu arka bahçede ki yerini siyasal bir unsur olarak almaktadır.

AKP iktidarı, Memur-Sen, Kamu-Sen ve Hakem Kurulu el birliğiyle kamu emekçilerini açlığa ve yoksulluğa sürüklemekte memur emeklilerin ise cebini boşaltmaktadırlar.

Sendikacılığı üyelerine kazanım elde etmek için değil, sadece aidat toplamaktan ibaret gören ve yandaş sendikacılık kavramının kamu emekçilerinin gündemine sokan bir anlayışın üye korkusu olmalıdır.

Memurları, sözde toplu sözleşme masalarında satan, hak kaybına uğratan, memurun değil AKP’nin çıkarlarını gözeten Memur Sen’in Genel Başkanı Ali Yalçın’ı bir telaş ve korku almıştır. Yandaş konfederasyon masadaki kirli pazarlığı örtmeye kapalı kapılar ardından yapılmak istenen satışı gizlemenin telaşındadır.

Siyasi iktidarın arka bahçesi konumuna gelmiş sözde konfederasyon ile Sözde Toplu Sözleşme masasının çarpıklığı bugünden bellidir. Kendinden olmayan sendikaları ve kamu emekçilerini yok sayan anlayışın karşısında olmaya devam edeceğiz ve Sözde Toplu Sözleşme masasını tanımayacağımızı belirtiyoruz. 

AKP’ye yandaş bir konfederasyon ile hükümet temsilcilerinin bir masada bir araya gelerek yaptıkları görüşmeler asla bir toplu sözleşme görüşmesi olamaz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; toplu sözleşme masasını, satış masası olmaktan çıkarıp, demokratik ve barışçıl yollardan yapacağımız eylemler ve örgütlülüğümüzden gelen gücümüzle bir mücadele masasını kuracağımızı belirtiyoruz.

BİRLEŞİK KAMU-İŞ

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Kaynak: Editör:
Etiketler: BİRLEŞİK, KAMU, İŞ, KONFEDERASYONU, AÇIKLAMASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı