Haber Detayı
01 Eylül 2022 - Perşembe 08:00 Bu haber 557 kez okundu
 
Batı Nil Virüsü geliyor!
Sivrisineklerden bulaşan Batı Nil Virüsü Yunanistan'da 11 kişinin ölümüne neden oldu. Son 24 saat içinde 123 vaka tespit edilirken, Türkiye açısından da risk arttı.
- Haberi
Batı Nil Virüsü geliyor!

Yunanistan'da Batı Nil Virüsü tehlikesi büyüyor. Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü'nden (EODY) yapılan açıklamada, sivrisinekler aracılığıyla bulaşan bir enfeksiyon hastalığı olan BNV vakaları ve ölümlerinin artış gösterdiği belirtildi. Ülkede bugün 123 yeni vaka tespit edildiği aktarılan açıklamada, 11 kişinin de virüs nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, vakalardan 74'ünün menenjit gibi merkezi sinir sistemi rahatsızlıklarından şikayetçi olduğu, 49'nun ise hafif semptom gösterdiği veya hiç belirti göstermediği vurgulandı. Yunanistan'da geçen bir haftada 36 BNV vakası kaydedilmişti.

BATI NİL VİRÜSÜ NEDİR?

Genellikle "Culex" cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşan BNV'den korunmak için herhangi bir aşı bulunmazken sivrisinek ısırıklarına karşı korunma tavsiye ediliyor. Sivrisineğin ısırdığı andan itibaren kuluçka süresinin 2 ile 14 gün arasında değiştiği, bağışıklığı zayıf olanlarda bu sürenin 21 güne çıktığı belirtiliyor.

BATI NİL VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?
Virüsün bulaştığı kişilerin yaklaşık yüzde 80'inde herhangi bir belirti görülmediği, hastaların yaklaşık yüzde 20'sinde ateş, halsizlik, bulantı-istifra, baş ve kas ağrısı gibi semptomların görüldüğü ifade ediliyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Batı, Nil, Virüsü, geliyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı