Haber Detayı
18 Aralık 2020 - Cuma 11:12 Bu haber 8796 kez okundu
 
BAŞKAN ATIF MALKOÇ OLTA AVCILARININ İDDİALARINA CEVAP VERDİ
Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç standartların altında balık tutulduğu ve denetleme yapılmadığı iddialarını cevapladı.
GÜNDEM Haberi
BAŞKAN ATIF MALKOÇ OLTA AVCILARININ İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Samsun haber - Samsundan haberler 

 

BENİM BUNLARA KARNIM TOK

 

Yasal sınırın altında balık tutulduğu ve denetleme yapılmadığı iddialarına cevap veren Başkan Atıf Malkoç’’ Bu yorumların ve iftiraların tek sebebi olta balıkçılarının limana giremiyor olmasıdır. İstiyorlar ki kafamıza esen her yerden denize olta atabilelim. Burası yasalarla yönetilen bir balıkçı barınağıdır. Her isteyen giremez. Barınağı teller ile çevirerek hırsızlık, kaçakçılık ve birçok farklı problemin önüne geçtik. Bu telleri kaldırmadığım için beni tehdit ediyor çeşitli iftiralarda bulunuyorlar. Benim bunlara karnım tok’’ dedi.

 

YA İFTİRA ATMAK AMACINDA YA DA BİLGİSİZ

 

Tezgahlarda görüntülenen ve standartların altında boyutlarda olduğu iddia edilen balıklar hakkında da konuşan Başkan Atıf Malkoç’’ Görüntülenen balıklar en fazla yüzde 15’tir. 10 kilo balık içerisinde en fazla 1 buçuk kilo standart altı balık bulabilirsiniz. Bu da yasal kotadır ve ayırt edilmesi zordur. Zaten yasa bu sebeple bu şekildedir. Yasaların belirlediği ölçülerin ve kotanın dışında tezgahlarımızda balık bulunmamaktadır. Bunu söyleyen ve o görüntüleri yayınlayanlar balığın içerisinde o yüzde 15’lik kısmı seçerek kasıtlı olarak iftira atmak amacıyla yayınlamaktadır ya da bilgisizdir’’ diye ifade etti.

 

DEVLETİN YASASI VAR

 

Atıf Malkoç ’’Bütün Karadeniz’de durumda, balık boyu da aynı durumdadır. Deniz olması gerekenden 6 derece daha sıcak seyrediyor. Bunu görmüyorlar mı anlamıyorum. Kıyıdan tutulan hangi istavritin boyu kurtarıyor. Kıyıdan balık tutma günlük kilo limitlerine ve ebatlarına uyuluyor mu? Asıl bunları soran yok. Yasalara uymayanlar uyanları eleştiriyor. Ortada tuhaf bir durum var.   Ben Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı’yım. Bu liman içerisinde 6 tarım, 3 su ürünleri mühendisi var. Burada her akşam sahil güvenlik denetimi var. Denetim yokmuş. Yasal sınırın altında balık varmış. Burada öyle bir şey olma şansı var mı? Olta takımı satamıyorlar diye bize iftira atıyorlar. Bu yorumları yapanlar ve bize böyle anlamsız iftiralarla yüklenenler kendi tezgahlarını canlandırmak için bu şekilde davranıyorlar. Kimse bu oyunlara gelmesin. Devletin yasası var. Biz dahil kimse kafasına göre bir şey yapamaz merak etmesinler. Bu liman 40 adet kamera ile izleniyor. Herkeste açıp cep telefonundan izleyebilir. Açsınlar izlesinler’’ dedi.

 

İHRACATTA BİRİNCİYİZ

 

 Sözlerine, ‘’Biz balıkçılık ile geçiniyoruz. Hobi işi yapmıyoruz’’ diye devam eden Malkoç’’ Bu limandan yüzlerce kişi alnının teriyle ekmek parası kazanıyor. Türkiye’nin karaya en fazla balık çıkaran bölgesiyiz. Balık yağında, balık ununda ihracatta birinciyiz. Takdir edeceklerine iftira atıyorlar. Oltayla tutulan balıkla ihracat yapılmıyor. Bu konuda kimseyle muhatap olmak istemiyorum. Alnımızın akıyla işimizi yapıyoruz. İsteyen istediğini söylesin denetlemelerde yaptığımız işte ortadadır. Çamur at izi kalsın politikasını bıraksınlar’’ diye konuştu.

 

 

Özel Haber: Yaşar TUNCEL

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BAŞKAN, ATIF, MALKOÇ, OLTA, AVCILARININ, İDDİALARINA, CEVAP, VERDİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı